Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Постаджиян и д-р Темелкова: Използваме 2 нови медикамента за лечение на диабет (ВИДЕО)

Диабет – същност – диабетът е болест за цял живот, но модерната медицина позволя диабетиците да водят нормален и качествен начин на живот. Диагностициране на диабет – трудно, понеже диабетът не боли, но пораженията, които високата кръвна захар нанася, са невидими и безсимптомни дълго време. Гликемичен контрол – изключително важен – благодарение на него могат да бъдат контролирани стойностите на липидите и високия холестерол, осигурява се нормална проходимост на кръвта през кръвоносните съдове. Поражения върху организма –  инфаркти и инсулти, увреждания на периферните нерви – полиневропатия, на очната ретина, на малките кръвоносни съдове на бъбреците. Връзка между диабет и сърдечно-съдови заболявания – диабетът уврежда сърцето и кръвоносните съдове. Здравословна диета – помага на здравите хора да не се разболеят от диабет, а на болните – да продължат да живеят нормално. Модерни методи на лечение – нови терапии и 2 нови медикаменти, които са изключително полезни за пациентите. Необходимост от информираност – не само пациентите с диабет, но и техните близки трябва да бъдат добре осведомени, за да могат заедно по-лесно да съжителстват с болестта диабет.

В поредицата „Духът на здравето“ д-р Щонова покани  д-р Наталия Темелкова и проф. Арман Постаджиян, за да бъдат полезни на всички, които страдат от диабет.

 диабет
Д-р Щонова и нейните гости разглеждат заболяването 

Диабетът не боли и това е причината хората да не търсят лекарска помощ навреме. Когато един пациент е диагностициран, той трябва да спазва много строг режим на живот. Ако човек има заболяването и яде храна, от която получава обрив, то за в бъдеще трябва да прекрати изцяло консумацията й. При диабет уврежданията са невидими на пръв поглед.

Болестта е за цял живот, затова обучението е задължително. Тя е класически рисков фактор, като високото артериално налягане или високия холестерол. Добрият гликемичен контрол е изключително важен. Той предпазва пациентите от ранно развитие на множество усложнения.

Болните  са застрашени от увреждане на бъбреците, от инсулт и от инфаркт. Ако бъдат контролирани липидите, това е част от добрия контрол. По този начин се осигурява добра проходимост на кръвта през кръвоносните съдове. Освен гликемия и липидите, трябва да се прави контрол върху хипертонията и върху теглото.

диабет
Проф. Постаджиян и д-р Темелкова с полезни съвети и препоръки при диабет

Когато кръвната захар не бъде контролирана, уврежданията са свързани с инфаркти и инсулти, които настъпват много по-рано. Други увреждания са на периферните нерви – полиневропатия, на очната ретина, малките кръвоносни съдове на бъбреците. Изследванията трябва да се правят системно.

Благодарение напредъка на медицината вече се прилагат нови терапии и 2 нови препарата, които са изключително добри иновативни продукти. Въпреки това информираността е изключително важна. Хората трябва да се хранят здравословно, за да избегнат диабета. Когато вече са получили диабет, информираността помага не само на пациента, но и на неговото семейство да се хранят правилно.

Ендокринологът и кардиологът имат важна роля в лечението на болните от диабет. Причината е свързана с уврежданията, които диабетът нанася върху сърцето и сърдечно-съдовата система.  Ако при един пациент с диабет усложненията са се развили бързо, това показва, че не е провеждан добър контрол.

диабет
Д-р Щонова, д-р Темелкова и проф. Постаджиян в студиото на БТВ

Здравословната диета гарантира на болните от диабет дълги години живот, но също така трябва редовно да приемат назначените лекарства, които също гарантират качествен живот, коментират д-р  Наталия Темелкова и проф. Арман Постаджиян.

Не пропускайте видеото на БТВ  и разговора на д-р Щонова с д-р Наталия Темелкова и проф. Арман Постаджиян.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *