Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доц. Манев: Единствено в България имаме 3 регистрирани революционно нови патента за възстановяване на хомеостазата

Имунна система и нейната връзка с лечението на рак. Модерните методи на лечение на тумори – химио- и лъчетерапия значително понижават или сриват имунната система на пациентите. Хомеостаза – същност. Възстановяване на  хомеостазата на пациентите след проведена химио- и лъчетерапия – революционно предизвикателство на имунологията. Имунобиологична терапия и имунопрофилактика на рак. Регистрирани са 3 революционно нови патента, единствени у нас и в света,  за възстановяване на хомеостазата след проведени  химио- и лъчетерапия. Първи патент – биологично активен комплекс, който стимулира противотуморният имунитет и не допуска неговото блокиране от клетките на рака. Втори патент използва бактериален феномен – някои бактериални мембрани, които улавят опасния туморен антиген. Трети патент – свързан с употребата на специална високо технологична съвременна апаратура, която позволява да се намали карценомният антиген и да се повиши противотуморната защита. Имунобиологична терапия – не се противопоставя на конвенционалната терапия на рак; подпомага и допълва лечението на рак.

Доц. Влади Манев е имунолог и гостува в поредицата „Здравето отблизо“ по БНТ 1. Той е единственият медик у нас и по света, който е разработил 3 патента за възстановяване на хомеостаза, нарушена при лечение на рак.

Имунобиологичната терапия
Проф. Манев призовава да се прави и имунобиологичната терапия на пациенти, преминали през химиотерапия

Хомеостаза е динамичното равновесие на жизнено важни процеси, които се контролират от имунната система. Те са свързани с химио- и лъчетерапията.

Съвременната онкология разполага с много мощни средства за овладяване на болестния процес. Проблемът е, че възникват странични явления. Когато се появят противопоказания, налага се терапията да бъде прекратена там, докъдето е стигнала, така пациентите се оказват не излекувани.

Но за този проблем вече има решение. Една химиотерапия изтощава организма на пациента като понижава неговата имунна система. На този пациент му се прави имунотерапия паралелно и така се възстановяват защитните функции на организма и нормалната вътрешна среда в тялото. Не е тайна, че след прилагане на химиотерапия, след известно време може да се появи рецидив. С помощта на имунобиологична терапия  този проблем ще бъде избегнат.

Имунобиологичната терапия
Проф. Манев и Мария в студиото на БНТ 1

Първият патент е биологично активен комплекс, чиято роля е да бъде стимулиран противотуморният имунитет и да не се допуска неговото блокиране от клетките на рака. Прави се изследване устойчивостта на туморните клетки. Според тази устойчивост лекарите отчитат дали провежданото лечение дава резултати или не.

Вторият патент използва един бактериален феномен – някои бактериални фрагменти – мембрани, които улавят туморен антиген. Този антиген блокира действието на имунната система. Кръвта на пациента преминава през специално устройство, което помага нивото на антигена да бъде намалено. Деблокира се антитуморният имунитет и се намалява капацитета на метастазите.

Третият патент е свързан с употребата на специална високо технологична съвременна апаратура, която позволява да се намали карценомният антиген и да се повиши противотуморната защита.

Имунобиологичната терапия
Проф. Манев с престижна награда

Употребата на тези 3 възможности в борбата с рака ще бъде направена огромна крачка напред в онкологията. В провежданото лечение трябва да се снеме и имунен статус на болните от рак хора. Доц. Манев обяснява, че за да се случва това нещо е важно да има специализирана клиника в България. Един специалист имунолог може да има клинични компетенции максимум в по 2 области от имунологията, а те са общо 6.

Имунобиологичната терапия по никакъв начин не се противопоставя на конвенционалната терапия на рак. Тя подпомага и допълва лечението на рак, но за да бъде постигнат максимален ефект е важно да има специализирана структура у нас. Поради тази причина доц. Манев в момента е открил процедура за набиране на средства, с които да бъде изградена такава значима за здравето на всички българи структура.

Имунобиологичната терапия
Банковата сметка за набиране на средства за новата клиника

Не пропускайте видеото на БНТ 1 и разговора на водещата Мария с доц. Влади Манев.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *