Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МИПРОФЕН / MYPROFEN

Съдържа флурбипрофен, лактоза DC, микростална целулоза, кроскармелоза натрий, колоиден безводен силициев диоксид, магнезиев стеарат, поливинилов алкохол, полиетилен гликол, талк, оцветители

Предназначение

мипрофенМИПРОФЕН е нестероидно противовъзпалително средство под формата на таблетки. Действа противовъзпалително и обезболяващо при ревматоидни състояния, остеоартрити, анкилозиращ спондилит, възпаления на сухожилията, болки в кръста, навяхване и изкълчване. МИПРОФЕН се прилага също при мигрена и зъбобол.

Как се приема

Таблетките МИПРОФЕН се поглъщат цели, с вода по време на хранене или непосредствено след това. Не бива да се стриват или сдъвкват.

Най-често приемът е две до три таблетки дневно; вземат се една по една, през равни интервали от време. Максималната дневна доза от 300 мг (три таблетки) не бива да се превишава. При пропуснат прием не компенсирайте впоследствие с прием на двойна доза или с намален интервал между два приема.

При неволно предозиране и проява на обезпокояващи симптоми потърсете медицинска помощ.

Пациенти в напреднала възраст и от рискови групи могат да вземат този медикамент само по лекарска препоръка и под контрол.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с МИПРОФЕН може да провокира някои странични ефекти, за които пациентът трябва предварително да е осведомен. Нужна е незабавна медицинска намеса, ако след поглъщането на таблетката се проявят симптоми като силно главоболие, скованост на врата, дразнене от светлината, температура, черни изпражнения или с примеси от кръв, повръщане на тъмна съсирена кръв. Не са изключени алергични признаци – оток на лицето, устните и гърлото, затруднен говор, преглъщане и дишане; обриви и мехури по лицето и в интимната зона, пожълтяване на кожата и склерите на очите, умора, отоци, влошено зрение, болки в мускули и стави.

МИПРОФЕН може да е причина за сърдечна недостатъчност, изразена осезателно в затруднено дишане – недостиг на въздух, задържане на течности и подуване на долните крайници. Терапията с този медикамент може да повиши риска от инфаркт или инсулт.

Сред страничните ефекти от приема на МИПРОФЕН са също диария или запек, газове, замаяност и изтръпване на крайниците, депресия, объркване и халюцинации.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МИПРОФЕН не бива да се употребява при алергия към активната съставка или към някое от помощните вещества.

Медикаментът не е подходящ за потенциални потребители с язва, склонност към вътрешни кръвоизливи, страдащи от недостатъчност – сърдечна, бъбречна, чернодробна, астматици.

Рискови се считат пациенти с хипертония, сърдечни заболявания, болести на чревния тракт от типа на колит, болест на Крон и пр.; с непоносимост към някои захари; с удължено време на кръвосъсирването; с диагностицирано заболяване лупус еритематозус. При тези пациенти лекуващият преценява конкретно какъв е рискът от лечението с МИПРОФЕН и дали той е оправдан с оглед на състоянието им.

Медикаментът не се препоръчва при бременност и кърмене. Противопоказан е през последните три месеца от бременността.

МИПРОФЕН не се използва за лечение на деца.

Не шофирайте, ако медикаментът ви причинява замайване, главоболие, загуба на ориентация.

Взаимодействие с други медикаменти

Значими лекарствени взаимодействия, за които лекуващият следва да държи сметка и да прецени възможно ли е съвместяване и как, са: МИПРОФЕН с диуретици, антикоагуланти, сърдечни гликозиди, литий, някои лекарства за хипертония, антивирусни, метотрексат, кортикостероиди, за терапии след трансплантация на органи, антидепресанти, други продукти с флурбипрофен или други нестероидни противовъзпалителни.

______

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 15 таблетки по 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *