Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Хубенов изтъква 5 предимства при лечение на травми с растежни фактори

Метод на лечение с растежни фактори –  революционен метод, при който тялото успява да се самовъзстановява от получените травми. Извличане на растежните фактори – от кръвта на пациента. Кръвта се центрофугира, за да се отдели плазмата и след това се инжектира на болното място. Лечението с растежни фактори е особено подходящо за бързо възстановяване на травми в мускулите и в сухожилията на опорно-двигателния апарат при разтягане, скъсване и други. Възстановяване на пациентите – много по-бързо и по-качествено, защото в тялото не се вкарват външни агенти като лекарства и други медикаменти. Когато бъдат поставени растежни фактори, пациентът не трябва да приема никакви други лекарства, за да не блокират тяхното действие.

Д-р Динко Хубенов е началник  на отделението по „Ортопедия“ към „Специализирана болница за активно лечение по травматология, ортопедия и спортна медицина“ (СБАЛТОСМ) Дианабад – София.

растежни фактори
Д-р Хубенов показва как в плазмата са се отделили полезните растежни фактори

Пред камерата на Евроком и fanface.bg д-р Хубенов обяснява как се извършва лечението чрез новия и революционен метод с растежни фактори. Извличането на растежни фактори става по следния начин – взема се кръв от вената, около 10 мл., след това се поставя в апарат – центрофуга, чрез който се отделя плазмата, показва д-р Хубенов. След това кръвната плазма ще бъде изтеглена и ще бъде поставена на болното място. В случая става дума за болно коляно.

Така с помощта на растежни фактори се стабилизират връзките, сухожилията и хрущялът. Самото възстановяване става в пъти по-бързо. Значително се съкращава периодът на възстановяване, което е много по-качествено, защото в организма не се вкарват никакви чужди агенти – лекарства и медикаменти. Идеята е собствените сили на организма да бъдат мобилизирани. Когато бъдат поставени растежни фактори, пациентът не трябва да приема никакви други лекарства, за да не блокира тяхното действие.

Лечението с растежни фактори е особено подходящо за бързо възстановяване на травми в мускулите и в сухожилията на опорно-двигателния апарат като разтягане и скъсване. Лечението с растежни фактори се прилага и при проблеми на обикновени хора, не само на спортисти.

Оскъпяването на лечението идва от двойната спринцовка – контейнер. С нея се взема кръв от пациента, поставя се в центрофугата и след това се инжектира в болното място. Тези контейнери са еднократни консумативи и се закупуват от пациента. В процеса на лечение може да бъдат необходими няколко такива контейнера. Ангажимент на болничните заведения е да разполагат с въпросната центрофуга.

През ръцете на д-р Хубанов са минали стотици травмирани спортисти – волейболисти, баскетболисти, борци, футболисти, лекоатлети и други. Д-р Хубенов дава пример – преди световно състезание Станка Златева получава травма на хрущяла. След като са направени 3 такива процедури, златното ни момиче се възстановява и участва в състезанието.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *