Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Ердал Карайоз: Имаме 10 излекувани деца от мускулна дистрофия и Вики е на път да бъде 11-тото

Прогресивната мускулна дистрофия – същност. Причини за появата – генетични увреждания. Пациенти, които страдат от прогресивна мускулна дистрофия – деца и юноши. Признаци за наличието на прогресивна мускулна дистрофия – намаляване обема на мускулите и загуба на тяхната сила. Традиционно лечение на прогресивна мускулна дистрофия –  витамини и аминокиселини, чрез анаболни и протеинови препарати, които не дават желания оздравителен резултат. Лечение на прогресивна мускулна дистрофия със стволови клетки – свръх модерен медицински подход, който дава отлични резултати.

В поредицата „Духът на здравето“ д-р Неделя Щонова покани  Моника Димитрова, майка на Виктор Димитров, който е на 7 години и страда от начална фаза на прогресивна мускулна дистрофия. В студиото е и проф. Ердал Карайоз, от Турция, който е създател Център за генеративна медицина и терапия със стволови клетки.

прогресивна мускулна дистрофия
Д-р Щонова и нейните гости твърдят, че прогресивна мускулна дистрофия вече е лечима

Прогресивна мускулна дистрофия е генетично заболяване. То започва от детска и от юношеска възраст. Мускулите на детето стават малки по обем и не могат да изпълняват своите физиологични функции. До скоро пациентите бяха обречени на престой в леглото, защото не могат да се движат и накрая умират. Провежданото лечение до сега е било само чрез витамини и аминокиселини, чрез анаболни и протеинови препарати. Тяхната цел е да дават енергия и да поддържат жизнените функции на тялото.

Днес, обаче, се прилага революционно ново лечение на пациенти с прогресивна мускулна дистрофия. Това лечение се осъществява с помощта на стволови клетки. Точно на такова лечение е подложен и малкият Вики. Малкият Виктор отива на прегледи, защото има плоскостъпие. По време на прегледите лекарите изразяват мнение, че вероятно страда от прогресивна мускулна дистрофия. Направен е генетичен тест по преценка на невролог, който показва наличие на болестта.

 прогресивна мускулна дистрофия
Проф. Карайоз лекува прогресивна мускулна дистрофия със стволови клетки

Видимите признаци за наличие на прогресивна мускулна дистрофия са намалени мускули, коментира майката на Вики. Походката му не е правилна и той често пада на земята. Семейството заминава за Турция, където започва лечение. Лечението продължава и в момента, но подобрението на Вики е осезаемо. Той се движи самостоятелно и прави такава демонстрация в студиото на „Духът на здравето“.

Стволовите клетки са бъдещето на регенеративната медицина. Има тежки заболявания, които не могат да бъдат лекувани с помощта на медикаменти, обяснява проф. Карайоз. Такива болести са множествена склероза, детска церебрална парализа, заболявания на гръбначния стълб и други. Всички тези заболявания имат общи характеристики. Общото е, че при тях се губят функционални клетки.

прогресивна мускулна дистрофия
В студиото на „Духът на здравето“ разговор за прогресивна мускулна дистрофия

При трансплантация на стволови клетки се образува нова тъкан. Прогресивната мускулна дистрофия е генетичен проблем. Лечението със стволови клетки дава отлични резултати при пациенти с церебрална парализа. В момента в Турция има излекувани 10 деца с прогресивна мускулна дистрофия. Всички се надяват малкият Виктор да бъде 11-тото излекувано дете. Терапията със стволови клетки спира прогресията на мускулната дистрофия.

Лечението на Вики в Турция ще се състои на 4 етапа. Първият етап вече е преминал. Направените лабораторни изследвания показват, че има подобрение.

През последните 17 години проф. Карайоз е правил изследвания на стволовите клетки. Днес спокойно изявеният турски медик твърди, че стволовите клетки са бъдещето на медицината. Няма друга техника, която да подменя мъртви клетки с живи такива. Човешкото тяло притежава огромен регенеративен капацитет.

Ще ви бъде полезно видеото на Би Ти Ви с обясненията на проф. Ердал Карайоз за лечението на прогресивна мускулна атрофия със стволови клетки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *