Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Анита Гаурудер: 3 са най-модерните методи за лечение на инконтиненция

Инконтиненция (уринална инконтиненция) –  неволното изпускане при жените по малка нужда – същност. Причини за появата на инконтиненция и видове инконтиненция – при кихане и кашляне; свръхактивен пикочен мехур вследствие на инфекция; прием на кафе, други напитки и някои медикаменти; заболявания като инсулт, инфаркт, болест на Паркинсон, травми на гръбначния стълб и инфекция на пикочните пътища, затлъстяване  в комбинация със захарен диабет; проблеми с тазовото дъно; спорт, танци и езда. Модерно лечение на инконтиненция – специални спортни упражнения за стягане на тазовото дъно; поставяне на сфинткер; ботокс терапия.

Специалистите уролози коментират, че по малка нужда е нормално да се ходи от 5 до 8 пъти дневно. Ако посещенията станат двойно и тройно повече, това говори, че има проблем.

 инконтиненция
Д-р Щонова разяснява какво представлява инконтиненция при жените

Д-р Щонова разговаря с жена, която е имала подобен проблем в поредицата „Духът на здравето“.  Елица е учителка и споделя, че ако на една жена й се случи да се изпусне веднъж, това не е чак такъв проблем, но ако се превърне в навик, това положение е направо стресиращо за човека.

По принцип болестите са съпътстващи с някаква болка. В случая на инконтиненция болка липсва. За първи път на интервюираната жена това се случва през нощта. Тя усетила сигнал, че й се ходи до тоалетната и докато стигне, по пода вече имало следи от изтичаща урина.

По-страшно било, когато въпросната жена преживяла инконтиненция през деня на обществено място. Освен следите от урина, дрехите били намокрени и по тях останала миризма на урина. Тя взела такси, за да се прибере вкъщи. Срам изпитала от присъствието на шофьора.  Елица потърсила помощ за разрешаване на нейния проблем в Берлин.

 инконтиненция
Д-р Анита Гаурудер посочва модерните методи за лечение на  инконтиненция

Д-р Анита Гаурудер е урогинеколог, като тя казва, че инконтиненция на урината е често срещан проблем при жените. Той не се диагностицира и лекува адекватно. В Западна Европа жените знаят, че когато усетят и най-малък проблем с отделителната система, трябва  да потърсят лекар. Бързата медицинска намеса помага по-лесно и бързо проблемът да бъде отстранен.

В България и в Ирак, където д-р Гаурудер също е работила, жените изпитват срам и не търсят лекар. Когато отидат на преглед, вече е станало доста късно.

Д-р Гаурудер обяснява, че заболяването уринална инконтиненция бива няколко типа. Изпускане на урина при кашляна и кихане. Свръхактивен пикочен мехур – причината обикновено е инфекция. Прием на напитки като кафе и чай или някои медикаменти (най-често диуретици) могат да предизвикат временни проблеми с уринирането. Заболявания като инсулт, инфаркт, Паркинсон, травми на гръбначния стълб и инфекция на пикочните пътища, затлъстяване  в комбинация със захарен диабет, също са предпоставка за появата на инконтиненция.

На пръв поглед между наднорменото тегло и изпускането по малка нужда няма връзка, но когато един човек тежи повече, отколкото трябва, той се обездвижва. Обездвижването води до проблеми с тазовото дъно. Всяка жена може да тренира своето тазово дъно в ранна възраст, още преди да е родила своето първото дете.

Танците и ездата са вредни за тазовото дъно. Хората, които активно ги упражняват, рано или късно получават инконтиненция, дори и да нямат деца.

Прием на антидепресанти, противозачатъчни и други медикаменти също могат да окажат негативен ефект върху отделителната система на жената. Много жени получават инфекции още при първия си полов акт. Много често тези инфекции не се лекуват и довеждат до появата на инконтиненция.

Жени, които страдат от инконтиненция, спират да пият течности, за да не се изпускат. Липсата на вода е вредно положение за здравето на организма. Липсата на течности свива пикочния мехур в много голяма степен и това е вредно. Липсата на течности вреди на кръвообръщението. Д-р Гаурудер съветва своите пациентки с инконтиненция да пият поне по 1,5 литра вода дневно.

Модерни методи за възстановяване здравето на тазовото дъно при жени с инконтиненция и отпусната вагинална мускулатура

На първо място са упражненията за заздравяване на тазовото дъно. Може да бъде поставен т.нар. изкуствен сфинктер. Той стои в тялото 15 години и след това се сменя. Много жени използват превръзки, за да запазят своето бельо сухо. Възрастните пациенти използват специални пелени, но те не решават проблема, а само подобряват комфорта.

От 5 години се прилага модерната терапия с ботокс. При нея се инжектира ботулинов токсин в мускула на пикочния мехур. Така той се релаксира. По този начин задържането на урина става възможно и пациентът посещава тоалетната много по-рядко.

Не пропускайте видеото на Би Ти Ви със съветите на д-р Анита Гаурудер.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *