ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доц. Василев: Употребата на магнезиев стент, за лечение на коронарна болест на сърцето, е революционно

Коронарна болест на сърцето – същност. Причини за нейната поява. Рискове за живота на пациентите. Методи и способи за установяване на коронарна болест на сърцето – коронарна ангиография и компютърната томография с контрастно вещество. Поставяне на стент – той не лекува заболяването, но помага да бъде променена симптоматиката. Прием на медикаменти в рамките на 6, 12 или 24 месеца, като съпътстваща терапия – не позволяват да се образуват тромби, които могат да запушат кръвоносния съд. Поставяне на магнезиев стент е революционен метод за лечение на коронарна болест на сърцето, който е биоразградим в рамките на 12 месеца и позволява да бъде използван в широка гама от случаи.

В поредицата „Пулс“ – Здравни предавания на Канал 3, гостува доц. д-р Добрин Василев. Наричат коронарна болест на сърцето заболяване на цивилизацията. От нея страда населението на всички развити страни, но болестта не е съвсем нова. обяснява доц. Василев.

магнезиев стент
Доц. Василев постави първия магнезиев стент у нас

При направени изследвания на египетски мумии, с модерна апаратура, било установено, че богата каста също страдала от проблеми със сърцето. Изводите, които учените правят са в посока начин на живот на цивилизацията.

При коронарна болест на сърцето се отлагат патологични вещества, включително и холестерол в съдовете, които са разположени по повърхността на сърцето. Те пречат на нормалния достъп на кислород и хранителни вещества до сърцето. Стесняването и запушването на съдовете, които хранят сърцето, са причина за слабото кръвоснабдяване на сърцето.

Наличието на коронарна болест на сърцето се установява чрез различни методи и способи. Според златния медицински стандарт се използва коронарна ангиография. Контрастно вещество се впръсква вътре в коронарните артерии.  Друг модерен метод за диагностициране на коронарна болест на сърцето е компютърната томография с контрастно вещество.

 магнезиев стент
Водещата Гергана Добрева

Поставянето на стент гарантира на пациента връщане към нормалния начин на живот. Стентът не лекува заболяването, но той помага да бъде отстранена симптоматиката.  Поставянето на самия стент е съпътствано с прием на медикаменти, които не позволяват да се образуват тромби около него, които могат да запушат кръвоносния съд. Медикаментозната терапия става задължителна за пациента със стент в рамките на 6, 12 или  24 месеца. Колкото по-дълго време пациентите приемат въпросните медикаменти – антикоагуланти, толкова по-добре.

Революционният магнезиев стент спада към групата на биоразградимите медицински пособия. След определено време той се разтваря в кръвта, като преди това е помогнал на кръвоносния съд да се установи в такова положение, така че през него да преминава достатъчно кръв.

Коронарна болест на сърцето
В студиото на „Пулс“ коментар за коронарна болест на сърцето

Магнезиевият стент е напълно нова генерация, споделя доц. Василев. Преди да бъде изобретен той, медиците в чужбина и у нас използват стент, направен от млечна киселина, който се разгражда в рамките на 2 години. Той е труден за употреба в техническо отношение. Не може да бъде прилаган във всички ситуации, в които има нужда от поставяне на стент.

Магнезиевият стент е лесен за употреба и позволява да бъде използван в много по-широк спектър от случаи. Той се разгражда в рамките на 12 месеца, но за момента Здравната каса не поема разходите за този тип стент.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *