Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Димитрина Станева дава 4 съвета при приема на болкоуспокояващи

Видове болка – от травми, висцерална, соматична, невропатична. Болкоуспокояващите лекарства и препарати тушират болката – аналгетици и нестероидни противовъзпалителни. Прием на болкоуспокояващите лекарства по лекарско предписание и без лекарско знание. Продажба на болкоуспокояващите лекарства с и без рецепта в аптеките. Правила при прием на болкоуспокояващи препарати – да не се предозират; да не се прекалява с тяхната употреба; да се съобразяваме със страничните ефекти; да не се комбинират няколко вида обезболяващи средства, защото не са взаимосъвместими.

В предаването „Зона Здраве“ на ТВ Стара Загора гостува Димитрина Станева. Димитрина Станева е магистър фармацевт.  Болкоуспокояващите са най-масово продаваните лекарства в аптеките. Голяма част от тях се предлагат без лекарско предписание и се вземат без лекарски контрол.

болкоуспокояващи
Димитрина Станева дава ценни съвети за болкоуспокояващите

Болкоуспокояващите средства тушират болката. Болката е различна като произход и като сила, обяснява Димитрина Станева. Болката може да бъде вследствие на травма, а може да бъде висцерална – болка на вътрешните органи. Соматичната болка е тази на костите и ставите. Невропатична болка е тази, която се проявява при проблеми с невроните и нервите.

Аналгетиците са една голяма група лекарства, които се използват за неутрализиране на болката. Аналгетиците действат на всички видове болка. Не са особено ефикасни при соматична болка – костно-ставни проблеми. За такива случаи се използват нестероидните противовъзпалителни. При наличието на неврологична болка не се използват обезболяващи препарати, а комплекс от витамини.

Съвети при прием на болкоуспокояващи средства:

1 –  Да не се предозират.

2 – Да не се прекалява с тяхната употреба.

3 – Да се съобразяваме със страничните ефекти – ако лицето има язва или чувствителен стомах, не се приема аспирин или нестероидни противовъзпалителни, защото допълнително раздразват лигавицата на стомаха. Могат дори да доведат до кръвоизливи на стомаха. Същото важи за хора с високо кръвно, с астма, болни бъбреци и с чернодробна недостатъчност.

болкоуспокояващи
Димитрина Станева напомня, че болкоуспокояващите не се приемат произволно, дори и  да са без лекарско предписание

4  – Да не се комбинират няколко вида обезболяващи средства, защото не са взаимосъвместими.

Другите лекарства, които се купуват без рецепта от аптеките са разнообразни.  Лекарства за отслабване и за уголемяване на бюста се търсят в определен момент. Целогодишно се продават хранителни добавки и лекарства за повишаване на имунната система. Също така през цялата година се купуват лекарства за спешна контрацепция, както и за повишаване на сексуалността. Витамините се търсят изключително много от българите, коментира Димитрина Станева. Това важи и за симптоматично лечение на респираторни заболявания. Грип има и през зимата, и през лятото. През последните години българите купуват и използват все повече хомеопатични средства.

Ще ви бъде полезно да чуете лично разговора в студиото на  ТВ Стара Загора  ТУК  >>>.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *