ИНФЛУНАЗАЛ / INFLUNASAL

Съдържа хомеопатичната съставка Луфа опeркулата D4, бензалкониев хлорид, динатриев едетат, натриев хидроген фосфат монохидрат, динатриев монохидрогенфосфат додекахидрат, натриев хлорид, натриев хидроксид разтвор, вода

Предназначение

Назалният спрей ИНФЛУНАЗАЛ е компонент от хомеопатичното лечение на хроничен алергичен и неалергичен ринит. Може да се използва от възрастни и от деца, включително бебета – последните след препоръка от педиатър.

Продуктът е подходящ при възпалена лигавица на носа и запушен нос, при разранена лигавица и сухи корички, при изтъняване или удебеляване на лигавицата в резултат на целогодишни ринити. Прилагането на този спрей намалява отока и отпушва, като улеснява дишането; съдейства за овладяване на възпалението и насърчава възстановителните процеси в лигавицата на носа. Подпомага изчистването на проблемната зона – освобождаване от корички и секрети; предотвратява трансформацията на здравословния проблем в хроничен.

Как се приема

Продуктът се впръсква при възрастни пациенти 2-3 пъти дневно; 1-2 впръсквания в ноздра са достатъчни.

За деца процедурите се съобразяват по количество с възрастта: под една година – по едно впръскване в ноздра 1-2 пъти дневно; от 1 до 11 години – по едно впръскване в ноздра 2-3 пъти дневно; на 12 и повече – като при възрастни. Спрей ампулата трябва да се използва само от един човек.

При пропуснат прием не бива да се удвоява следващата доза, въпреки че превишаването не причинява тежки последици.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с ИНФЛУНАЗАЛ може да причини зачервяване, дразнене на носната лигавица, оток и допълнително запушване и затрудняване на дишането. Не е изключено първоначално тимптоматиката да се влоши, след което да започне подобрението.

Съобщавано е за алергични реакции към съставки на разтвора.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Спрей ИНФЛУНАЗАЛ не се употребява при алергия към някоя от съставките.

Прилагане при бременни и кърмачки е допустимо след консултация с лекар.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ИНФЛУНАЗАЛ, които са с негативни последици за здравето на пациентите. Въпреки това паралелното му приложение с други лекарства трябва да се обсъди с лекуващия.

Ако прилагането на този продукт причинява трайно влошаване на симптоматиката или липсва тенденция към оздравяване, обсъдете с лекуващия алтернативен вариант на лечение.

Усреднена цена в аптеките – 13 лв за опаковка от 20 мл

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.