ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кремена Станилова: Психосоматиката ще ви избави от потисканите емоционални проблеми

Психотерапия – същност. Връзка между паметта на съзнанието и паметта на тялото. Психосоматиката – същност. Психосоматични болести. Всеки орган от човешкото тяло съответства на някаква емоция. Връзка между болните органи и потисканите емоции. Едни от най-коварните болести на 20 и 21 век като захарен диабет, хипертония, рак, псориазис и много други са следствие на проблеми от психическо естество. Необходимост от психотерапия – откриване на потисканите емоционални проблеми с помощта на специалист, тяхното осъзнаване и освобождаване.

В предаването „Здраве“ на Haskovo.NET гостува психотерапевтът Кремена Станилова. Медицински е доказано, че голяма част от болестите, които се проявяват на физическо ниво, имат емоционален и психически характер.

псиохоматика
Кремена Стоилова обяснява защо психоматиката е полезна

В медицинската практика има много случаи, при които болни от тежки физически заболявания, някои от които се нуждаят от хирургическа намеса, са били излекувани само след консултации с психиатър или психолог и с помощта на психосоматиката. Едни от най-коварните болести на 20 и 21 век като захарен диабет, хипертония, рак, псориазис и много други са се получили следствие на проблеми от психическо естество.

Психосоматиката е наука, която разглежда по какъв начин психичните състояния или онова, което психиката не е могла да преработи, се натрупва в тялото. Всеки орган в човешкото тяло символизира нещо. Когато един орган боледува, значи има проблем с неговото отражение. Всеки болен орган изпраща някакво послание, което трябва правилно да бъде разтълкувано.

В българския език има много изрази, които демонстрират връзката между психика и физика. Някой казва, че не може да преглътне нещо. Изразът се използва за обида, негативна емоция, лошо отношение.  Друг израз е „Дойде ми до гуша“ – прекалено много са станали трудностите и проблемите.

психотерапия
Тези заболявания могат да бъдат лекувани и с психотерапия

Когато човек не се чувства добре той пита какво му има. Според психотерапевтката Кремена Станилова трябва да питаме какво ни липсва, какво не сме успели да изразим. Нещата, които психиката не може да преработи, има способността да ги замита някъде в най-отдалечените части, което не е решение.

Негативни събития като загуба на близък, уволнение от работа, насилие и други, ни причиняват мъка и страдание, а на по-късен етап ни разболяват. Най-страшни в човешкия живот са чувството за страх и негативните мисли. Те нарушават хормоналния баланс в тялото и болестите се проявяват.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *