ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БЕФУНГИН / BEFUNGINUM

Съдържа воден екстракт от брезовата гъба чага (Inonotus obliquus), кобалтов хлорид и етанол.

Предназначение

befunginБЕФУНГИН е хранителна добавка с активен компонент – екстракт от брезовата гъба чага. Гъбата паразитира върху брезовото дърво и го разболява, но съдържа полезни за човешкото здраве компоненти. Доказано балансира метаболитните процеси в организма, особено при нарушения във функционирането на храносмилателната система. Подобрява работата на стомаха и чревния тракт, насърчава оздравителните процеси при гастрит и язва. Действа обезболяващо и противоалергично.

Продуктът е особено ценен при хора с онкологични заболявания, тъй като стабилизира имунната система и има тонизиращ ефект. БЕФУНГИН оптимизира процесите на кръвотворене, като попълва възможните дефицити на микроелементи – манган, кобалт и мед, при анемия. Полезен при лечение на псориазис и вълчанка.

Ето при какви диагнози е препоръчвано лечебното средство: язва и гастрит, чревна атония, тумори, псориазис, астения, при отслабена имунна система или прилагане на имунопресиращи медикаменти.

Как се приема

БЕФУНГИН е продукт за вътрешен прием. Две чаени лъжички от него се разтварят в 150 мл топла преварена вода. От този разтвор се взема по една супена лъжица три пъти дневно, половин час преди хранене. Терапията продължава от три до пет месеца, след което се прави прекъсване от 7 до 10 дни и лечението може да продължи. Продуктът може да се приема по тази схема в продължение на няколко години.

Възможни нежелани ефекти

Продължителният прием на продукта може да причини стомашно-чревни проблеми като “куркане” на червата, подуване, гадене, болки или дискомфорт, диария.

Възможни са алергични реакции – сърбеж, зачервяване, кожни обриви. При проява на странични ефекти приемът се прекратява.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Продуктът не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Противопоказан при тежки чернодробни заболявания и епилепсия.

БЕФУНГИН може да се приема при бременност или кърмене, но само ако това е препоръчано от лекар. При всеки конкретен случай следва да се сравнят очакваната полза и възможната вреда, за да се избере максимално безопасният за майката и детето вариант.

Продуктът няма клинични изпитания върху деца, но се счита безопасен за тази пациентска група и може да се прилага под лекарски контрол. Съществува задгранична практика за лечение на деца на възраст над една година с продукта ЕКСТРА БЕФУНГИН – дражета и сироп, при които екстрактът от чага е комбиниран с прополис и допълнителна съставка от жълт кантарион.

Взаимодействие с други медикаменти

Добавката БЕФУНГИН не трябва да се приема едновременно с антибиотици от пеницилиновата група. Да не се комбинира с продукти, съдържащи декстроза.

_________

Усреднена цена в аптеките – 17 лв за опаковка от 100 мл концентрат

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “БЕФУНГИН / BEFUNGINUM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *