ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БИВОЛЕТ / BIVOLET

Съдържа небиволол, лактоза монохидрат, царевично нишесте, кроскармелоза натрий, хипромелоза, микрокристална целулоза, силициев диоксид, магнезиев стеарат

Предназначение

Биволет съдейства за контрол върху хипертония и сърдечна недостатъчност
Биволет съдейства за контрол върху хипертония и сърдечна недостатъчност

БИВОЛЕТ е селективен бета-блокер, с чиято помощ се контролират сърдечната честота и силата на изпомпване на сърдечния мускул. Действа съдоразширяващо и намалява артериалното налягане. Прилага се при лечението на хипертония. Участва в комплексна терапия на сърдечна недостатъчност в лека до умерена форма при лица в напреднала възраст.

Как се приема

БИВОЛЕТ се взема в дози и с продължителност, препоръчани от лекар. Таблетките се поглъщат цели – с вода, без връзка с храненията.

При хипертония стандартната доза е една таблетка дневно; приема се сутрин, по възможност по едно и също време. Пациенти в напреднала възраст или с бъбречни заболявания започват терапията си с половин таблетка дневно. Ефектът от приема на медикамента може да се очаква от 1-2 до 4 седмици след началото на лечението.

Ако пациентът е със сърдечна недостатъчност, лечението започва с четвъртинка от таблетката. През интервали от 1-2 седмици дневната доза може да се увеличава плавно, докато се достигне до една или две таблетки. Преценката е индивидуална, за всеки пациент се избира минималната ефективна доза. Въвеждането на медикамента при тази група пациенти изисква системно наблюдение от лекар. Медикаментът е противопоказан за пациенти с тежко бъбречно заболяване. Лечението не бива да се прекратява самоволно, тъй като е възможно опасно влошаване.

Възможни нежелани ефекти

Най-често като странични реакции от приема на медикамента се наблюдават виене на свят, отпадналост и главоболие; изтръпване и сърбеж, запек или диария; задух, отоци по крайниците.

В по-редки случаи е съобщавано за болезнено образуване на газове и повръщане, смущения в сърдечния ритъм, ниско кръвно налягане, депресивни състояния и кошмари, обриви, зрителни нарушения, крампи, затруднено дишане, импотентност. Регистрирани са и единични случаи на алергични реакции – включително отоци по лицето и гърлото със затруднен говор, преглъщане и задух, влошаване на хронични кожни заболявания като псориазис, влошаване на основното заболяване, заради което се приема БИВОЛЕТ.

Кога НЕ БИВА да се приема

БИВОЛЕТ не се прилага при алергия към активната съставка или някое от помощните вещества.

Медикаментът е противопоказан при лечението на деца и подрастващи под 18 години.

БИВОЛЕТ не бива да се дава на пациенти с ниско кръвно налягане,с проблеми на кръвообращението, сърдечна честота под 60 удара в минута, тежки ритъмни нарушения, астма, остра сърдечна недостатъчност, с тумор на надбъбречната жлеза, диабетна кетоацедоза, чернодробни заболявания в напреднала фаза.

При някои рискови групи пациенти се преценява конкретно дали ползата от приема на медикамента ще е по-голяма от опасността да се получат усложнения. Такива са потенциалните потребители с ангина на Принцметал, неконтролирана хронична сърдечна недостатъчност, сърдечен блок, синдром на Рейно, крампи, диабет, хиперфункция на щитовидната жлеза, преди прилагане на упойка.

БИВОЛЕТ не бива да се приема при бременност и кърмене.

Не шофирайте при лечение с този продукт, тъй като е възможно да имате зрителни нарушения и замайване.

Взаимодействие с други медикаменти

 

Необходима е точна преценка за приема на БИВОЛЕТ с други лекарства, от които пациентът се нуждае дългосрочно. Особено внимание изисква съвместяването с други сърдечни медикаменти, успокоителни, медикаменти за депресия, лекарства за астма и зрителни проблеми, барбитурати, лекарства против гадене и повръщане и др. (по framar.bg)

________

Усреднена цена в аптеките – 19 лв за опаковка от 30 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *