При болки в черния дроб

80 грама слез, 50 грама ружа, 30 грама цариче, 50 грама лайка и половин настърган лимон се варят на тих огън в 200 грама студена вода до получаването на гъста каша. Налага се на парче памучен плат и се слага на болното място. Държи се 2-3 часа.

Смесват се и се разбъркват внимателно 30 грама стръкове от бял равнец, по 20 грама цвят от лайка, листа от мента и счукани плод от семки от бял трън. 1 чаена лъжичка от сместа се залива с 1 чаена чаша вряла вода. Кисне 15 минути и запарката се прецежда. Това е дозата за един прием. Дневно се пият 3 чаени чаши топъл, не подсладен чай.

Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 грама стръкове от камшик, листа от мента, корени от синя жлъчка и стръкове от жълт кантарион и 40 грама гръмотрън. 1 супена лъжица от сместа се залива с 500 грама вряща вода. Ври 7 минути и след изстиване отварата се прецежда. Пие се по 100 грама 4 пъти дневно преди хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *