ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АВЕРНОЛ / AVERNOL

Съдържа карведилол, лактоза монохидрат, захароза, повидон, кросповидон, силиций – колоидален безводен, магнезиев стеарат, жълт железен оксид

Предназначение

авернол
Медикаментът авернол се препоръчва при хипертония

АВЕРНОЛ е лекарствен продукт, предназначен за хипертоници. Прилага се при комплексно лечение и профилактика на стенокардични пристъпи и сърдечна недостатъчност.

Как се приема

Медикаментът АВЕРНОЛ се приема по лекарска препоръка. Терапевтичната схема е индивидуална и зависи от здравословния проблем. Обикновено се препоръчва таблетките да се поглъщат цели – с малко вода – по време на храненето. Съществуват стандартни лечебни схеми по диагнози, но най-често прилагането им е с корекции заради отчитането на индивидуални особености на пациентите.

Ето какви са общите препоръки в най-често изпълняваните схеми:

При симптоми на хронична сърдечна недостатъчност лечението започва с прием на малки дози – 3.125 мг два пъти дневно, които могат да се увеличават на всеки две седмици до достигане на 25 мг два пъти дневно. При пациенти с тегло над 85 кг пределната дневна доза може да достигне 2х50 мг дневно. При корекциите на дневната доза лекуващият следва да отчита евентуални странични ефекти като отоци, влошена бъбречна функция и др. Ако симптомите на сърдечна недостатъчност се влошават при завишаване на дневната доза, трябва да се изчака стабилизиране на пациента и тогава да се изпълняват необходимите корекции. При прекъсване на терапията за повече от две седмици отново се започва с минималната доза от 2х3.125 мг.

При хипертония обикновено се прилага еднократен дневен прием, като лечението започва от 12.5 мг в два поредни дни и плавно увеличаване на дозата на всеки две седмици до 25 мг. Ако това количество не е достатъчно за контрол върху хипертонията, увеличаването може да продължи, но не повече от 50 мг дневно – еднократно или разделени за два приема.

При стенокардия лечението започва с 12.5 мг два пъти дневно в два поредни дни, следвано от 2х25 мг дневно.

Възможни нежелани реакции

Приемът на този медикамент може да причини сърбеж, затруднено дишане или замайване. Потърсете лекарска помощ, но не спирайте приема – спирането на АВЕРНОЛ може да става само по указание на специалист, плавно за определен срок.

Сред сравнително често споменаваните странични ефекти са смущения в стомашно-чревния тракт – болки в корема, гадене, диария, както и главоболие. Споменатите симптоми са обикновено в лека форма, преходни и се преодоляват с времето.

При някои пациенти могат да се появят нарушения в качеството на съня, депресия, сърдечни смущения – забавен ритъм, изтръпване на крайниците, зрителни проблеми, наднормено тегло. Съобщавано е и за кожни реакции от типа на сърбеж и зачервяване, дерматит, уртикарии и разраняване. Ако потребителят е диабетик са възможни смущения в баланса на кръвната захар.

В редки случаи се наблюдава понижаване на кръвното налягане, болки в гърдите, симптоми на грип, сухота в устата и липса на сълзи, дразнене на очите и замъглено виждане. Регистрирани са смущения във функциите на бъбреците, еректилна дисфункция.

Кога не бива да се употребява

Медикаментът не се прилага при свръхчувствителност към някой от компонентите на лекарството.

АВЕРНОЛ не е подходящо средство в случаи на астма, влошени състояния при сърдечно заболяване, тежка хипотония, метаболитна ацидоза, при чернодробна недостатъчност.

Този медикамент не се прилага при деца и подрастващи до 18-годишна възраст.

Не се прилага при бременност и кърмене. Ако пациентка забременее по време на лечението с АВЕРНОЛ, трябва веднага да съобщи на лекаря си.

При заболявания на щитовидната жлеза, бъбреците, при диабет лекуващият следва предварително да бъде уведомен, за да реши конкретно подробностите около възможностите за лечение с този медикамент.

Ако приемът на лекарството причинява главоболие, замайване и зрителни затруднения, не трябва да се шофира.

Страничните ефекти от приема на АВЕРНОЛ се усилват, ако се консумира алкохол.

Взаимодействие с други медикаменти

АВЕРНОЛ влиза в лекарствени взаимодействия с редица продукти, по тази причина лекуващият следва внимателно да прецени как този медикамент може да се съчетава с други, които пациентът вероятно е принуден да приема постоянно. При изготвянето на индивидуална схема за терапия се оценява рискът от засилена проява на странични ефекти, отслабване или усилване на терапевтичните въздействия.

______

Усреднена цена в аптеките – 2 лв за опаковка от 30 таблетки по 6.250 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *