Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФЕРВЕКС / FERVEX

Съдържа парацетамол, фенирамин малеат, аскорбинова киселина, арабска гума, лимонена киселина, захарин натрий, захароза, натурален антилски аромат

Предназначение

фервекс
Фервекс е проверен помощник при простуда и грип

ФЕРВЕКС е дозиран продукт; съдържанието от гранули на едно саше се разтваря в чаша топла вода и се изпива на бавни глътки. Дневната доза не бива да е по-голяма от три прахчета, а интервалът между два приема задължително е поне четири часа. При пациенти с бъбречна недостатъчност интервалът трябва да е приблизително осем часа.

Този медикамент не бива да се приема продължително време, особено ако прилагането му в продължение на пет дни не довежда до положителна промяна. Консултирайте се с лекар, ако болестните симптоми не отслабват в рамките на този срок или ако повишената температура не се нормализира повече от три дни.

При неволно предозиране потърсете консултация с лекар или фармацевт.

Възможни нежелани ефекти

Регистрирани са редки случаи на алергични реакции с кожни обриви, зачервяване и сърбеж. Не са изключени реакции с оток на лицето, затруднено дишане, пристъпи на задух. При подобни симптоми приемът се прекратява и се търси медицинска помощ.

Има информация за влияние на ФЕРВЕКС върху отделителната система – намалява количеството на отделяната урина, уринирането е затруднено.

Други странични ефекти са пресъхване на устата, запек, зрителни затруднения, световъртеж и объркване, влошаване на концентрацията и отслабване на паметта, влошена координация на движенията и тремор, при потребители с глаукома – усложнения, сънливост.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФЕРВЕКС не бива да се употребява при алергия към някоя от съставките.

Този вариант на медикамента не се прилага при деца под 15-годишна възраст; съществува ФЕРВЕКС за деца с подходящо дозиране на компонентите.

Този продукт следва да се избягва при бременност и кърмене.

Приемът на ФЕРВЕКС може да причини сънливост и влошена координация на движенията; необходима е точна преценка за безопасност при шофиране и работа с тежки машини.

Не се препоръчва при затруднения с усвояването на фруктоза и глюкоза.

Да не се използва от пациенти с глаукома, заболявания на простатата и пикочните пътища, чернодробни заболявания в напреднала фаза.

Взаимодействие с други медикаменти

Лечението с ФЕРВЕКС трябва да се консултира с лекар, особено ако пациентът е на постоянна терапия заради друго заболяване. Не бива да се комбинира с антихистаминови продукти, седавитни, парацетамол или сиропи, съдържащи алкохол.

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 8 дозирани прахчета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *