Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Страхотно! Ботулиновият токсин е отрова, но се използва за лечение!

Известен със способността си да заличава мимическите бръчки, той също така лекува или облекчава далеч по-тежки патологии.

Инжектиране на ботокс
Инжектиране на ботокс

Ботулиновият токсин, активният елемент на ботокса, всъщност е отрова. И именно благодарение на тази токсичност той лекува, като блокира дейността на невротрансмитера ацетилхолин, който в мозъка командва мускулните контракции. И след като информацията от мозъка не достига вече до мускулите, те остават инертни. Заради способността му да блокира някои смущения, които се дължат на мускулнахиперактивност, ботоксът все по-широко се използва от медицината за лечение.

УСПОКОЯВА ХИПЕРАКТИВНИЯ ПИКОЧЕН МЕХУР

При нормално състояние мускулът на пикочния мехур, детрузорът, се свива само когато уринираме, за да експулсира урината. Но при хиперактивен пикочен мехур той може да контрактира без причина и нонстоп. Резултатът: внезапни и неудържими позиви за уриниране (над осем пъти дневно, без да броим нощните позиви), които често са съпроводени и с инконтиненция (в една трета от случаите на свръхактивен пикочен мехур). Милиони хора по света, на всякаква възраст, страдат от този проблем.

Действието му

Ботоксът елиминира  както своеволните контракции на пикочния мехур, така и усещането за неотложност на позивите, които заради честотата си влошават качеството на живот на страдащите от този проблем. Според уролози от болница „Кошен“ в Париж след интервенция с ботокс в продължение на 6-8 месеца при 75 % от пациентите значително намаляват неприятните симптоми. Когато ефектът от ботокса изчезне, интервенцията се повтаря. До ботокс се прибягва, когато антихолинергичните лекарства и кинезитерапията не са дали желания ефект.

Къде се инжектира?

В детрузорния мускул. Интервенцията става на оперативната маса, най-често под местна упойка, и продължава от 10 до 15 минути. Урологът или гинекологът вкарва в уретрата цистоскопски апарат, фина тръба, екипирана с камера или с оптическо влакно, за да се вижда вътрешността на пикочния мехур. Ботоксът се освобождава с 20-30 инжекции, разпределени по целия пикочен мехур. Пациентът се прибира вкъщи още същия ден.

ВРЪЩА НИ ГЛАСА

Интензитетът на гласа зависи от доброто прилепване на гласните струни, които от дъха ни вибрират и образуват звук. Мускулите на ларинкса дирижират тези вибрации. В случай на ларинксова дисфония тонусът им се уврежда. Или струните се отварят твърде много и гласът едва се чува, или се свиват прекалено и гласът става груб, глух и накъсан.

Действието му

Или спомага за прилепването на гласните струни, или позволява да се получи нужното отпускане за хармоничното излизане на звука. Ефектът трае от три до четири месеца.

Къде се инжектира?

В случай на афония специалистът УНГ Вкарва ботокс в мускула, разположен непосредствено зад гласните струни, а ако гласът е накъсан, инжектира ботокс и в мускула, разположен в гласните струни.

Ботоксът се използва за лечение
Ботоксът се използва за лечение

БОРИ СЕ С БРУКСИЗМА

От 10-15 % от населението на земята, което скърца със зъби или стяга челюст с всички сили, докато спи, над 65% са жени. Проблемите им? Счупени или изхабени зъби и/или сериозни ставни болки в челюстта. Това понякога може да доведе и до разместване на челюстта. Ботоксът дава много добри резултати при бруксизъм благодарение на стягащото си действие. Бруксизмът е патология, която води до хипертрофия на мускулите, движещи бузите (т.е.дъвкателните мускули). Ботоксът действа срещу тази аномалия, както и върху нарушеното равновесие между мускулите, които затварят устата и тези, които я отварят, които вече не са толкова силни спрямо дъвкателните.

Действието му

Понижава мускулната мощ под един праг, при който пациентът вече няма сили да свива челюстта си и така се връща равновесието между мускулите. Така ботулистът постепенно, а след време и окончателно, отвиква от лошия си навик. Натискът, който се упражнява над челюстта, намалява и ставните болки в нея изчезват.

Къде се инжектира?

В дъвкателния мускул – по три инжекции във всяка буза, като понякога се налага да се добавят и две-три други в десните и левите темпорални мускули. Трябва да се предвидят два-три сеанса инжекции с продължителност около 18 месеца.

ОБЛЕКЧАВА ХРОНИЧНАТА МИГРЕНА

Хората, които страдат от мигрена, получават пристъпи по петнайсетина дни в месеца, осем от които са с болки нонстоп. Ботоксът се прилага като основно лечение, когато лекарствата се окажат неефикасни или пък имат тежки странични ефекти.

Действието му

Инжекциите забраняват предаването на импулса на болката. Ботоксът намалява наполовина продължителността на кризата, т.е. на 8-9 дни в месеца. Той намалява също и интензивността на болката. Облекчението продължава от 4 до 8 месеца.

Къде се инжектира?

В мускула в областта, където се фиксира болката по време на кризата или там, откъдето тръгва. Тоест в зоната на дясното или лявото слепоочие, на нивото на прешлени СЗ и С4 на тила или на челото.

СПИРА СВРЪХПОТЕНЕТО

Освен хиперхидрозата (подмишници, ръце, крака), която се дължи на генетична хиперактивност на потните жлези, ботоксът лекува и свръхпотенето на лицето, резултат от травма на лицето при катастрофа или спортен инцидент, както и на оперативна намеса заради рак, извършена в областта на паротидната слюнчена жлеза. Тези неприятности могат да доведат до разкъсване на влакната на атриотемпоралния нерв и когато тези влакна заздравеят, тяхната реинервация понякога е анархична. И вместо да инервира слюнчената жлеза, атрио-темпоралния нерв инервира потния нерв. Последиците: свръх- потене откъм наранената или оперираната страна, обикновено по време на дъвчене, тоест по време на хранене.

Действието му

Той блокира нервите на потните жлези.

В областта на подмишниците, ръцете, краката те спират да произвеждат пот за около 10-20 месеца, а В областта на лицето – за 6 до 8 месеца.

Къде се инжектира?

В дермата. Върху 1-2 кв.см. кожа при подмишниците, ръцете и краката, а на лицето – върху засегнатата зона.

КОРИГИРА СТРАБИЗЪМ (КРИВОГЛЕДСТВО)

Този проблем се появява, когато някои от седемте мускула, които контролират очните движения, придърпва твърде силно към окото. Нарушеното равновесие пречи на двете очи да гледат в една и съща ос. Мозъкът получава два несинхронизирани образа и така човекът вижда раздвоено.

Действието му

Връща мощта на въпросния мускул, като му позволява да функционира нормално и в резултат – да се възвърне симетричното бинокулярно виждане. В 40-60 % от случаите тази интервенция спестява операцията.

Къде се инжектира?

В хиперактивните очни мускули. В 50 % от случаите една единствена инжекция е достатъчна, но понякога са нужни две- три на шест месеца интервал.

Необходим е при лицева парализа

Тази последица от мозъчен инсулт или пътна катастрофа е много затрудняваща ежедневието и неприятна. Подвижността на засегнатия мускул се връща поетапно: парализира се първо мъничко здравата страна. Целта: да се накарат да се движат идентично двете страни на лицето, като се приучават едновременно на този процес, за да се постигне някаква активност, дори и слаба, на нервните влакна. После отново се инжектира на всеки 8-12 месеца в период от 3-4 години. Резултатите са чудесни.

Източник: Здравен журнал

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *