Полезен ли е сексът?

Като всяка монета, и тази има две страни

Има болести, които лесно се предават по полов път. Но има и състояния, при които сексът определено помага. Ако се спазват някои основни правила, като това да правим секс само с презерватив и да не сменяме партньорите си като носни кърпички, креватните забавления могат да ни донесат и някои неочаквани ползи.

Според учените, сексът е лек за много болести. Според американските учени от университета в Пенсилвания редовният секс усилва имунната система с 30% и ни прави по-устойчиви на болести. Обяснението е, че двойките, които се любят 1-2 пъти седмично, имат по-високи нива на имуноглобулин A (IgA), отколкото тези, които го правят 1-2 пъти в месеца.

Ако спазвате този ритъм и ухажвате упорите партньора си, засипвайки го с нежни думи и мили слова, то вие ще се погрижите не само за доброто му настроение, но и за здравето на сърцето му. Доказано е, че приятните изживявания стимулират отделянето на хормона окситоцин в кръвта, той блокира проявлението на хроничната умора, която пък е следствие от стрес.

Повече секс, по-здрав сърдечен мускул. Това са доказали специалисти от Кралския университет във Великобритания, които са изследвали доброволци “донжуани”. От проведените изследвания стана ясно, че вероятността от инсулт и инфаркт при тях е 2 пъти по ниска заради хормоните, които се отделят при силно сексуално желание. Докторите съветват преживелите инфаркт да не се въздържат от секс, защото половите хормони се превръщат в лекарство за тях. Действат благоприятно на целия организъм, подобряват храносмилането и разширяват кръвоносните съдове. Движенията по време на половия акт тонизират мускулите в таза, бедрата, корема, ръцете, гръдния кош, пише вестник „Всичко за семейството“.


Публикувано в категории: Мъжете и жените

Автор

1 Коментар »

  1. На запад, се прави преди всичко, сатанинска любов. Любов която изтощава партньорите и намалява твърде много от благотворните влияния на Любовта. Любовта е дадена от Бога на хората, като компенсация за трудностите на хората, по време на пребиваването им, на нашата прекрасна Планета. При стигането до оргазъм, при правенето на любов, се губи КОСМИЧЕСКАТА ЕНЕРГИЯ, която е привлечена от любовното възбуждане, което е голяма загуба. При правенето на любов без да се стига до оргазъм, тази КОСМИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ, действа изключително благоприятно и здравословно на организма и затова партньорите не се чувстват изтощени. Наопак, жизненоста се увеличава. Освен това, При натренирането на този начин, на правене на любов,тя може да се прави много по дълго време и много по често, изживяването е много по разкошно и по богато. Всичко това е описано в источните филисофски книги за ТАНТРА ЛЮБОВ. Петров – Натуропат. gtp@abv.bg

    Коментар by Георги Петров — 02.04.2013 @ 10:59

Напишете коментар


Още по темата

Зъби и правилното им почистване

Съзъбието (дентурата) се състои от долната и горната челюстни кости.

Как да имате здрави бъбреци? Полезни съвети!

Основната им функция е да изхвърлят отровните отпадъци от организма и да запазват нужните му белтъци, глюкоза и минерали.

Здравите зъби определят първото място в спорта

Нова странна зависимост за пътя към успеха на спортистите откриха учените.

5 начина да намалим вредата от мобилните телефони

Влиянието на електромагнитните вълни върху организма ни се изследва от 1930 г. Резултатите от над 80-годишните проучвания водят до все повече доказателства за връзката им със здравословните проблеми на съвременните хора.

За да имате здраво и радостно дете, обърнете внимание на тези неща!

Новороденото е много чувствително към токсичните продукти. Бъдете внимателни при обзавеждането на стаята му.

Да разрушим токсините в организма със специално ястие от царевица!

Съчетайте удобството на консервираната царевица и свежия вкус на сладките жълти и оранжеви чушки на тази бърза за подготовка ароматна гарнитура, която е толкова хранителна, колкото и пъстроцветна. Консервираната царевица съдържа ферулова киселина – антиоксидант, който разрушава токсините в организма.

Ето как позата за сън влияе на здравето ви! (СНИМКИ)

Знаете ли, че различните пози за сън влияят по различен начин на човешкия организъм? Докато някои пози имат положително въздействие върху организма, осигурявайки му нужния комфорт, други му вредят сериозно.

Играйте тенис на маса в офиса

Тенисът на маса, иначе известен като пинг-понг, е невероятно забавна и завладяваща игра, която е оцеляла през вековете.

Нощната работа убива мозъчни клетки!

Нощните смени причиняват необратима смърт на част от мозъчните клетки. Дори когато в рамките на работната смяна са осигурени почивки, когато има почивни дни за компенсация и човек може да си отспи – вредите са си вреди.

6 начина да се чувствате добре на работното си място

Дали професионалният ви живот става все по-тъп ден след ден? Чувствате ли, че не ви се ходи на работа?

Овесът спасява от атеросклероза!

Овесът съдържа съединение с могъщи антиоксидантни, противовъзпалителни свойства. То е в състояние да предпази и от онкологични заболявания, но в момента хит в изследванията с него е възможността да спасява сърцето и кръвоносните съдове от атеросклероза.

Седем болести, които пролетта отключва (2)

Всякакви фарингити, синузити и бронхити бързат да напомнят за себе си и най-често това се случва след някоя настинка. Предупреждението е банално: не се обличайте според датата в календара, а според реалната картина: колко градуса е навън, вали ли, има ли вятър.