Полезен ли е сексът?

Като всяка монета, и тази има две страни

Има болести, които лесно се предават по полов път. Но има и състояния, при които сексът определено помага. Ако се спазват някои основни правила, като това да правим секс само с презерватив и да не сменяме партньорите си като носни кърпички, креватните забавления могат да ни донесат и някои неочаквани ползи.

Според учените, сексът е лек за много болести. Според американските учени от университета в Пенсилвания редовният секс усилва имунната система с 30% и ни прави по-устойчиви на болести. Обяснението е, че двойките, които се любят 1-2 пъти седмично, имат по-високи нива на имуноглобулин A (IgA), отколкото тези, които го правят 1-2 пъти в месеца.

Ако спазвате този ритъм и ухажвате упорите партньора си, засипвайки го с нежни думи и мили слова, то вие ще се погрижите не само за доброто му настроение, но и за здравето на сърцето му. Доказано е, че приятните изживявания стимулират отделянето на хормона окситоцин в кръвта, той блокира проявлението на хроничната умора, която пък е следствие от стрес.

Повече секс, по-здрав сърдечен мускул. Това са доказали специалисти от Кралския университет във Великобритания, които са изследвали доброволци “донжуани”. От проведените изследвания стана ясно, че вероятността от инсулт и инфаркт при тях е 2 пъти по ниска заради хормоните, които се отделят при силно сексуално желание. Докторите съветват преживелите инфаркт да не се въздържат от секс, защото половите хормони се превръщат в лекарство за тях. Действат благоприятно на целия организъм, подобряват храносмилането и разширяват кръвоносните съдове. Движенията по време на половия акт тонизират мускулите в таза, бедрата, корема, ръцете, гръдния кош, пише вестник „Всичко за семейството“.


Публикувано в категории: Мъжете и жените

Автор

1 Коментар »

  1. На запад, се прави преди всичко, сатанинска любов. Любов която изтощава партньорите и намалява твърде много от благотворните влияния на Любовта. Любовта е дадена от Бога на хората, като компенсация за трудностите на хората, по време на пребиваването им, на нашата прекрасна Планета. При стигането до оргазъм, при правенето на любов, се губи КОСМИЧЕСКАТА ЕНЕРГИЯ, която е привлечена от любовното възбуждане, което е голяма загуба. При правенето на любов без да се стига до оргазъм, тази КОСМИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ, действа изключително благоприятно и здравословно на организма и затова партньорите не се чувстват изтощени. Наопак, жизненоста се увеличава. Освен това, При натренирането на този начин, на правене на любов,тя може да се прави много по дълго време и много по често, изживяването е много по разкошно и по богато. Всичко това е описано в источните филисофски книги за ТАНТРА ЛЮБОВ. Петров – Натуропат. gtp@abv.bg

    Коментар by Георги Петров — 02.04.2013 @ 10:59

Напишете коментар


Още по темата

Четковият масаж на Петър Димков гарантира отлично здраве

Всяка сутрин, събуждайки се, Петър Димков благодарил на Господ за новия ден, който му подарява. Той се молел всеки ден, като молитвата му е била следната:

11 храни, които са против подуване на корема!

Тези храни ще ви помогнат да подобрите храносмилането си и да не чувствате ужасното подуване след хранене.

Лечение със слънчоглед – рецепти

Всяка част от растението слънчоглед има лечебни ефекти: от корена до семената.

Обикновените картофи – неочаквано полезни за здравето

Картофите спокойно могат да заместят цяла шепа витамини.

РЕНОВАКС / RENOVAX

РЕНОВАКС е продукт от групата на хранителните добавки, чийто прием оптимизира ставната подвижност, намалява напрежението и болките в ставите и съдейства за по-лесно преодоляване на сутрешната скованост.

МИЛУРИТ / MILURIT

МИЛУРИТ е лекарствен продукт, с чиято помощ се контролира производството и натрупването на пикочна киселина в организма. Препоръчва се за профилактика срещу подагра – при това заболяване кристали пикочна киселина се отлагат в стави и сухожилия и причиняват възпалителни процеси.

За да имате здрави очи!

Здравето на очите е нещо, което често се пренебрегва.

Катя Близнакова: Всички заболявания са лечими!

Лятото и всички сезони ми се отразяват страхотно, но от известно време имам проблем с коляното. То още не ми е минало напълно, но Слава Богу не се наложи операция. Досега не съм имала операции изобщо, не съм си чупила нищо…

Петър Бакърджиев: Парите, дадени за лекарства, са грешни!

Спортният коментатор на bTV Петър Бакърджиев е третият посланик на информационната кампания за недоносените деца „Най-големите герои са най-малките“ заедно с олимпийската шампионка по гребане Румяна Нейкова и журналиста Николай Кънчев. Само преди четири месеца Бакърджиев и неговата съпруга Гергана Гунчева – Мис България 2004, а сега тв журналист – се сдобиха със син Самуил.

Правете с*кс, правете много с*кс, за да сте вечно млади

6 съвета против стареене

Здравен хороскоп за месец септември