Полезен ли е сексът?

Като всяка монета, и тази има две страни

Има болести, които лесно се предават по полов път. Но има и състояния, при които сексът определено помага. Ако се спазват някои основни правила, като това да правим секс само с презерватив и да не сменяме партньорите си като носни кърпички, креватните забавления могат да ни донесат и някои неочаквани ползи.

Според учените, сексът е лек за много болести. Според американските учени от университета в Пенсилвания редовният секс усилва имунната система с 30% и ни прави по-устойчиви на болести. Обяснението е, че двойките, които се любят 1-2 пъти седмично, имат по-високи нива на имуноглобулин A (IgA), отколкото тези, които го правят 1-2 пъти в месеца.

Ако спазвате този ритъм и ухажвате упорите партньора си, засипвайки го с нежни думи и мили слова, то вие ще се погрижите не само за доброто му настроение, но и за здравето на сърцето му. Доказано е, че приятните изживявания стимулират отделянето на хормона окситоцин в кръвта, той блокира проявлението на хроничната умора, която пък е следствие от стрес.

Повече секс, по-здрав сърдечен мускул. Това са доказали специалисти от Кралския университет във Великобритания, които са изследвали доброволци “донжуани”. От проведените изследвания стана ясно, че вероятността от инсулт и инфаркт при тях е 2 пъти по ниска заради хормоните, които се отделят при силно сексуално желание. Докторите съветват преживелите инфаркт да не се въздържат от секс, защото половите хормони се превръщат в лекарство за тях. Действат благоприятно на целия организъм, подобряват храносмилането и разширяват кръвоносните съдове. Движенията по време на половия акт тонизират мускулите в таза, бедрата, корема, ръцете, гръдния кош, пише вестник „Всичко за семейството“.


Публикувано в категории: Мъжете и жените

Автор

1 Коментар »

  1. На запад, се прави преди всичко, сатанинска любов. Любов която изтощава партньорите и намалява твърде много от благотворните влияния на Любовта. Любовта е дадена от Бога на хората, като компенсация за трудностите на хората, по време на пребиваването им, на нашата прекрасна Планета. При стигането до оргазъм, при правенето на любов, се губи КОСМИЧЕСКАТА ЕНЕРГИЯ, която е привлечена от любовното възбуждане, което е голяма загуба. При правенето на любов без да се стига до оргазъм, тази КОСМИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ, действа изключително благоприятно и здравословно на организма и затова партньорите не се чувстват изтощени. Наопак, жизненоста се увеличава. Освен това, При натренирането на този начин, на правене на любов,тя може да се прави много по дълго време и много по често, изживяването е много по разкошно и по богато. Всичко това е описано в источните филисофски книги за ТАНТРА ЛЮБОВ. Петров – Натуропат. gtp@abv.bg

    Коментар by Георги Петров — 02.04.2013 @ 10:59

Напишете коментар


Още по темата

Кога и за кога е подходяща псохоанализата

Цветът на очите има значение за здравето?

Очите може да се са прозореца към душата ни, но и към нещо по-прагматично – здравето

Хората, които познават съседите си, са по-здрави

Смехът ви носи не само здраве, но и наслада от живота!

Смехът не е просто нещо забавно и приятно – той е изключително важен за здравето ни.

Яжте тези храни, за да се потите по-малко!

Чрез изпотяването изхвърляме доста токсини от тялото си и при определени условия, особено през лятото заради горещините, потенето се увеличава.

Защо биоритмите са важни за нашето здраве?

Биоритмите са удивително интересен и загадъчен феномен

Как стресът се отразява на тялото?

Вашите емоционални и физически реакции на стрес отчасти се определят от чувствителността на симпатиковата нервна система.

Протеинова напитка за здраве и сила

Тази напитка представлява смес от съставки, които имат високо съдържание на протеини.

13 здравословни храни и какво лекуват

Когато става въпрос за здравословно хранене и загуба на тегло, ние трябва да наблегнем на храните, които имат най-високи нива на антиоксиданти.

Учени: Има поне 5 здравословни причини, за да научим чужд език

Познанията по езици създават своеобразен имунитет срещу болестта на Алцхаймер

Джанките са много полезни, докато са още зелени!

Техният кисел вкус е особено приятен в летните горещини, а като се има предвид, че съдържат много витамини и имат прочистващо действие – стават още по-привлекателни.

Виновни ли са комарите за вирусния хепатит?

Много хора се опасяват, че в сезона на комарите е възможно кръвосмучещите да те заразят с вирусен хепатит. Разсъжденията на тази тема може да изглеждат лаишки, но поради страха от хепатит В и С интересът е обясним.