Полезен ли е сексът?

Като всяка монета, и тази има две страни

Има болести, които лесно се предават по полов път. Но има и състояния, при които сексът определено помага. Ако се спазват някои основни правила, като това да правим секс само с презерватив и да не сменяме партньорите си като носни кърпички, креватните забавления могат да ни донесат и някои неочаквани ползи.

Според учените, сексът е лек за много болести. Според американските учени от университета в Пенсилвания редовният секс усилва имунната система с 30% и ни прави по-устойчиви на болести. Обяснението е, че двойките, които се любят 1-2 пъти седмично, имат по-високи нива на имуноглобулин A (IgA), отколкото тези, които го правят 1-2 пъти в месеца.

Ако спазвате този ритъм и ухажвате упорите партньора си, засипвайки го с нежни думи и мили слова, то вие ще се погрижите не само за доброто му настроение, но и за здравето на сърцето му. Доказано е, че приятните изживявания стимулират отделянето на хормона окситоцин в кръвта, той блокира проявлението на хроничната умора, която пък е следствие от стрес.

Повече секс, по-здрав сърдечен мускул. Това са доказали специалисти от Кралския университет във Великобритания, които са изследвали доброволци “донжуани”. От проведените изследвания стана ясно, че вероятността от инсулт и инфаркт при тях е 2 пъти по ниска заради хормоните, които се отделят при силно сексуално желание. Докторите съветват преживелите инфаркт да не се въздържат от секс, защото половите хормони се превръщат в лекарство за тях. Действат благоприятно на целия организъм, подобряват храносмилането и разширяват кръвоносните съдове. Движенията по време на половия акт тонизират мускулите в таза, бедрата, корема, ръцете, гръдния кош, пише вестник „Всичко за семейството“.


ТОВА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ


Публикувано в категории: Мъжете и жените

Автор

1 Коментар »

  1. На запад, се прави преди всичко, сатанинска любов. Любов която изтощава партньорите и намалява твърде много от благотворните влияния на Любовта. Любовта е дадена от Бога на хората, като компенсация за трудностите на хората, по време на пребиваването им, на нашата прекрасна Планета. При стигането до оргазъм, при правенето на любов, се губи КОСМИЧЕСКАТА ЕНЕРГИЯ, която е привлечена от любовното възбуждане, което е голяма загуба. При правенето на любов без да се стига до оргазъм, тази КОСМИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ, действа изключително благоприятно и здравословно на организма и затова партньорите не се чувстват изтощени. Наопак, жизненоста се увеличава. Освен това, При натренирането на този начин, на правене на любов,тя може да се прави много по дълго време и много по често, изживяването е много по разкошно и по богато. Всичко това е описано в источните филисофски книги за ТАНТРА ЛЮБОВ. Петров – Натуропат. gtp@abv.bg

    Коментар by Георги Петров — 02.04.2013 @ 10:59

Напишете коментар


Още по темата

Защо градинарството е най-добрата тренировка, прочетете тук!

Градинарството е връзка с природата, радост от отглеждане на свои собствени растения, цветя и храна и най-вече ви носи невероятни ползи за здравето.

Зеленчуците, които ни правят по-умни

панакът и другите листни зеленчуци не само усилват мускулатурата, но и съхраняват мозъчната активност. До този извод достигнаха след експериментите си учени от Чикаго.

Елексир от Тибет дарява вечна младост

Кой не иска да бъде ако не вечно млад, то поне дълго време да съхрани не само душевната си, но и физическа младост. Има един уникален елексир, чиято рецепта е от далечен Тибет

Как да подобрите метилирането? – част 2

По-долу ви даваме съвети как да подобрите метилирането на организма си с напълно естествени средства.

Метилиране – защо това е важно за имунитета и въобще за здравето

Метилиране (Methylation) е най-новата модерна дума в здравната индустрия.

Ето защо холестеролът е враг на сърцето!

Холестеролът се появява за пръв път в заглавията на вестниците в САЩ през 50-те години на XX в. На останалата част от света й трябват 20 години, за да започне да го възприема като част от уравнението на инфаркта.

Искате ли да научите на какво е способно сърцето ни? Прочетете тук!

Истината е, че въпреки че днес знаем повече за човешкото сърце откогато и да било преди, се отнасяме към него с все по-малко уважение.

Движенията насън предупреждават за Паркинсон

Резките движения насън могат да се окажат предупредителни сигнали за бъдещо развитие на Паркинсонова болест.
Учени от университета в Минесота твърдят, че рискът от развитие на Паркинсонова болест може да стане видим чрез някои движения по време на сън.

5 неща, които трябва да знаете за здравето на очите си

1. Очила за четене без рецепта? Може.

Можете да купите готови очила за четене с прости увеличителни стъкла. Не ви трябва рецепта и очилата са безопасни и ефективни. Добре е да изпробвате няколко чифта, за да сте сигурни, че увеличението ви е достатъчно

Ето с какво са полезни ябълките и зеленият чай!

Учени от Института по хранителни изследвания в САЩ разкриха с какво точно ябълките и зеленият чай са полезни за човешкото здраве.
Ябълките и зеленият чай потискат активността на молекулите VEGF, които могат да причинят атеросклероза.

Пет ползи за здравето от „креватната гимнастика”

Със сигурност знаете, че „креватна гимнастика” означава секс.

Доц. Светослав Ханджиев: Спазвайте това лесно правило и ще живеете дълги години

Въпросът със зависимостта между хранене и дълголетие отново е на дневен ред. Как трябва да се храним и какви диети да спазваме, научаваме от доц. Светослав Ханджиев