Метафен Макс – помага при мигрена, главоболие, зъбобол, болки в гърба, гърлото, при настинка и грип

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Медикаментът Метафен Макс е предназначен за лекуване на лека или умерено силна болка. Тя може да е свързана с главоболие, мигрена, менструални болки, болки в гърба, зъбобол. А също така и за болки в мускулите, при възпалено гърло, лек артрит и ревматични болки, настинка и грип. Помага при повишена температура. Представлява комбинация от ибупрофен и парацетамол.

Ибупрофенът е нестероидно противовъзпалително средство, което понижава високата температура, намалява подуването и болката. Парацетамиолът е обезболяващ препарат, който също облекчава болките и високата температура. Метафен Макс е подходящ за лечение в случаите, при които болките не се повлияват, когато горните два препарата се приемат поотделно.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Метафен Макс?

  • Ако имате алергия към двете активни вещества в лекарството, посочени по-горе. А също и към някоя от помощните му съставки (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако вече сте пили друг препарат, който съдържа парацетамол.
  • Ако приемате други успокояващи болката лекарства.
  • Ако при лечение с нестероидно противовъзпалително средство сте получавали спазъм на бронхите, астма, подуване на кожата, възпален и сърбящ нос, сърбящ обрив.
  • Ако имате язва или преди време сте имали рецидивираща стомашна язва.
  • Ако сте имали кървене в стомаха, дванадесетопръстника, тънките черва.
  • Ако преди време сте получили перфорация на дванадесетопръстника или стомаха, причинени от нестероидно противовъзпалително лекарство.
  • Ако имате проблеми с кръвосъсирването.
  • Ако страдате от тежка сърдечна недостатъчност.
  • Ако страдате от бъбречна или чернодробна недостатъчност.
  • Ако сте бременна или кърмите.
  • Ако планирате да забременеете.
  • Ако в момента страдате или сте страдали от астма.
  • Ако сте в старческа възраст.
  • Ако страдате от системен лупус еритоматодес.
  • Ако страдате от улцерозен колит, от болестта на Крон

Имайте пред вид, че препоръчителната доза НЕ трябва да се превишава тъй като това повишава риска да получите инфаркт или инсулт. НЕ забравяйте да споделите с лекаря си какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките.

Внимание! Медикаментът Метафен Макс може да причини и някои нежелани странични реакции. Запознайте се много внимателно с тях преди да приемете лекарството. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на препарата.

Бременните и кърмещите жени НЕ бива да се лекуват с Метафен Макс без консултация с наблюдаващия ги лекар. А също и планиращите забременяване жени – зачеването може за бъде затруднено. Това лекарство може да причини сънливост, замаяност, нарушения в зрението, умора.  НЕ работете с машини и НЕ шофирайте, ако почувствате такива симптоми.

Какви вещества съдържа медикаментът Метафен Макс?

Парацетамол и ибупрофен – съответно по 500 мг и 200 мг във всяка таблетка, са активните вещества в това лекарство. Освен това то съдържа още кроскармелоза натрий, микрокристална целулоза, хидроксипропилцелулоза, стеаринова киселина, колоиден безводен силициев диоксид,  магнезиев стеарат. Отделно от тях филмовото покритие на таблетката съдържа още талк, присаден съполимер, макрогол-поли – или винилов алкохол, поли – или винилов алкохол, перлен пигмент на основата на слюда, титанов диоксид, черен железен оксид, глицеролов монокаприлокапрат.

Лекарство съдържа по-малко от 1 mmol натрий (23 mg) на доза, което означава, че на практика не съдържа натрий.

Дозировка за лица над 18 години: Спазвайте точно указанията в листовката на лекарството или на лекуващия ви лекар. Имайте пред вид, че Метафен Макс е предназначен единствено за краткосрочно лечение – не повече от 3 последователни дни. Ако състоянието ви не се подобрява или се влошава това изисква консултация с лекар.

Обичайната препоръчителна доза е по 1 таблетка до 3 пъти на ден с чаша вода, с интервал между приема минимум 6 часа. Приемът на лекарството с храна намалява вероятността от нежелана странична реакция.

Съхранение: Далече от достъпа на деца. Други специфични изисквания за съхранение Метафен Макс няма. Следете кога изтича срокът на годност на лекарството!

Носител на разрешението за употреба и производител: Zaklady Farmaceutyczne POLPHARMA S.A. –  Полша

Средна цена в аптеките 8-9 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *