Д-р Владимиров: Децата ин витро, заченати чрез замразен и размразен ембрион, се раждат с по-добри неврологични показатели

Стерилитет – безплодие при жените. Лечение на безплодие при жените. Размразен ембриотрансфер – революционен подход в акушерство и гинекологията за лечение на безплодие. Този метод се прилага при жени над 37-годишна възраст и гарантира успех.  Замразяване на създадения ембрион и неговото последващо размразяване преди да бъде имплантиран в тялото на майката. Предимства на размразения ембриотрансфер в лечението на безплодие – до скоро се използваше само като  метод единствено за съхраняване на ембрионите; направените изследвания показват, че замразяването и размразяването оказват лечебен ефект върху самите ембриони. Децата, родени чрез размразен ембриотрансфер, имат много по-добри неврологични параметри.

Пред камерата на CredoWeb.bg застава д-р Явор Владимиров – акушер-гинеколог и управител на СБАЛАГРМ „София“. Д-р Владимиров участва в ХХ национална гинекологична конференция, която се проведе от 16 до 19 март 2017 г.

 ембриотрансфер
Д-р Владимиров изтъква предимствата на размразен ембриотрансфер

По време на конференцията са разглеждани важни въпроси, свързани с оперативната гинекология, онкогинекологията, гинекологичната ендокринология, употребата на антибиотици в гинекологията, семейно планиране и контрацепция.

Особен интерес представляват въпросите, свързани с размразен ембриотрансфер и по какъв начин улеснява лечението на безплодие при жените.

С навлизане на модерните технологии и в областта на акушерство и гинекология, употребата на размразен ембриотрансфер намира широко приложение. През 2010 и 2011 година са направени първите публикации за подобен вид манипулации. Лансирани са редица проучвания в тази област. Според тях при жени на възраст над 37-годишна възраст, размразеният ембриотрансфер е с много по-висока успеваемост на база раждане.

Създадена е теория за крио лечение на ембрионите, която предстои да бъде публикувана в „Репродуктивна медицина и биология“. Това е официално издание на Япония, за репродуктивната медицина. В тази теория са направени анализи на всички феномени, които се случват в клетката и в ембриона при размразяване, при които става активиране и на самите ембриони.

Процесът на замразяване и размразяване на ембрионите оказва благоприятно влияние върху последващата имплантация. До сега процесът на замразяване и размразяване имаше за цел единствено съхраняване на ембрионите. Днес направените изследвания показват, че замразяването и размразяването оказват лечебен ефект върху ембрионите.

Същият лечебен ефект се проявява и върху самото бебе. Това твърдение е изградено на база проучване на 37 000 раждания. Децата, родени чрез размразен ембриотрансфер, имат много по-добри неврологични параметри, обяснява д-р Владимиров. Това е важно по време на самото наблюдение и раждане на децата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *