Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Капки КСИЛОМЕТАЗОЛИН – помагат при остра и алергична хрема, при силно течащ нос

Капките Ксилометазолин помагат на страдащите от остра хрема, от вазомоторен ринит – или обилно течащ нос, от алергична хрема – ринит. Намаляват отока на лигавицата на носа. Капките на това лекарство свиват кръвоносните съдове, намаляват количеството на секрета, потискат хиперемията на лигавицата.

При какви здравословни проблеми НЕ бива да се лекувате с Капки Ксилометазолин?

  • Ако страдате от закритоъгълна глаукома.
  • Ако сте алергични към активното вещество или към някоя от помощните съставки на капките (вижте по-долу подробно какво съдържат).
  • Ако сте имали някаква черепна интервенция.
  • Ако страдате от rhinitis sicca – това е сух атрофичен ринит.
  • Ако имате заболявания на сърцето.
  • Ако страдате от световъртеж, безсъние, хипертония, аритмия или тремор, които са лекувани с определена група медикаменти.
  • Ако страдате от ангина пекторис, артериална хипертония, хипертиреоидизъм, простатна хипертрофия.

Внимание! Лекарството Капки Ксилометазолин трябва да се спре при деца, които след прилагането му стават по-силно възбудими и имат проблеми със съня. Тези капки се прилагат НЕ по-дълго от 7 дни, тъй като могат да причинят атрофия на носната лигавица. Бременните и кърмещи жени НЕ трябва да се лекуват с тези капки. По-високите дози могат да попречат при шофиране и работа с машини.

Какви вещества съдържа медикаментът Капки Ксилометазолин?

Ксилометазолинов хидрохлорид – по 1,0 мг в 1 илилитър, е активното вещество в капките. Освен това като помощни съставки капките съдържат още динатриев хидрогенфосфат додекахидрат, дихидрогенфосфат монохидрат,

Внимание! Капки Ксилометазолин могат да причинят и нежелани странични реакции. Ето защо преди употребата им прочетете много внимателно какви могат да са те в листовката, която е приложена в опаковката на това лекарство.

Дозировка: Два-три пъти на ден по 2-3 капки във всяка ноздра. Без консултация с лекар приложението на капките продължава не повече от 5 дни. НЕ превишавайте препоръчителната доза. По-дългото лечение може да ви причини вторичен ринит. Опаковката е само за индивидуално ползване.

Съхранение: Без достъп на пряка светлина върху лекарството, далече от достъпа на деца, при температура по ниска от 25 градуса по Целзий. След отваряне на фабричната опаковка годността на лекарството е 12 седмици.

Носител на разрешението: Warsaw Pharmaceutical Works Polfa S.A. – Полша.

Производител: Warsaw Pharmaceutical Works Polfa S.A. Полша

Zakady Farmaceutyczne POLPHARMA S.A. – Полша.

Местен представител на носителя на разрешението за употреба: „З.Ф. ПОЛФАРМА С.А.“ – клон България.

Средна цена в аптеките: 3,5-4,50 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *