Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепта само с две съставки възстановява здравето за 40 дни

За по-малко от два месеца тази рецепта ще помогне да се възстановите след тежко боледуване

рецепта
Рецепта само с две съставки – и вкусно, и полезно

Само две съставки в рецепта, която всеки сам може да направи. Някой може да си помисли, че няма да има полза от нещо толкова елементарно. Напротив! Номадите в древна Арабия пътували из пустините в продължение на дълги дни, хранейки се само със сушени смокини в зехтин. Може да ви е трудно да повярвате, но е истина. Ако в продължение на поне месец и половина използвате всекидневно тази сме, сами ще се убедите в резултата.

Смокини и зехтин – тази древна медицинска смес се радва на вярата на безброй привърженици

Някои архиви споменават, че смокини и зехтин или и двете в комбинация са спечелили признанието на старите цивилизации, предшестващи християнството и исляма. И така, какви могат да бъдат причините зад тази сляпа вяра?

Защо сухите смокини, накиснати в първокачествен зехтин, са полезни за здравето?

Вечно сияеща кожа

И мъжете, и жените започнаха да обръщат внимание на кожата днес. Някои дори са склонни да похарчат много пари в търсене на решения за вечна младост.

Едно правило, което трябва да запомните, не става въпрос само за козметичните продукти, които поставяте върху кожата или за лекарствата, които пиете по предписание на лекар. Онова, с което трябва да започнете грижата за здравето, са смокини, накиснати в зехтин. Всяка сутрин, всеки ден – и една-две лъжички от тази смес са напълно достатъчни.

Комбинация от витамин С и витамин Е, съответно от смокините и маслините, е идеална за подмладяване на кожата. Витамин С помага за производството на колаген, който е от съществено значение за запазване, подхранване, предотвратяване или забавяне на признаците на стареене и повишаване на еластичността на кожата. Витамините се борят със свободните радикали и придават траен блясък и сияен вид.

Възможни са и други начини за използване на тези две съставки.

Можете просто да масажирате кожата със зехтин и ситно намачкани смокини, за да получите евтин и ефективен скраб, който ще ви отърве от мъртвата кожа.

Тази рецепта лекува ли безплодие?

Плодовитостта винаги е била в центъра на вниманието през вековете. Едно от народните средства за лечение на този катастрофален проблем са смокините и зехтина.

Редовната консумация на смокини, напоени със зехтин, може да помогне за лечение на безплодие и при двата пола. Огромните количества желязо в смокините подпомагат производството на здрави яйцеклетки и предотвратяват еректилната дисфункция.

Това е определено не е лек за безплодие, но може да осигури голяма помощ и да помогне за предотвратяване на проблема заедно с други лекарства.

Храносмилателни и стомашни проблеми

В света на бързите храни, бързия ритъм на живот и нездравословните рутини, храносмилателните проблеми са често срещан проблем сред хората. Ако искате да разредите стомашните болки, тогава трябва да включите смокини и зехтин в диетата си.

Заредена с фибри и антиоксидантни свойства, комбинацията има потенциал за незабавно лечение на запек и може също да инхибира синдрома на раздразненото черво.

Болки в стомаха, дължащи се на запек или други фактори, могат да бъдат лекувани със смокини и зехтин. Комбинацията облекчава стомаха и предлага моментална релаксация.

Други ползи за здравето на смокини, накиснати в зехтин

Ако не сте фен на млечните продукти, ако сте веган или имате алергия към млякото, тогава трябва да намерите алтернативен източник на калций. Смокините са богати на калций, което ги прави отлична храна, особено за деца и бременни жени.

Както фибрите в смокините, така и слабителните свойства на маслиновото масло могат да имат положителен ефект върху различни състояния, включително възможна загуба на тегло.

И двата продукта имат присъщи антиоксидантни свойства, които помагат в борбата със свободните радикали, оксидативния стрес и поддържат добра форма и здраве.

В Древен Китай са използвали това лекарство за лечение на астма, анемия, бронхит и евентуално висок холестерол.

И двата компонента са добри енергийни източници, което ги прави идеалната закуска или хапка късно през нощта за хора, които не могат без нещо сладко.

Как да си накиснете смокини в зехтин?

Няма кой знае каква философия и трудност при направата на тази рецепта.

Сухите смокини се режат наполовина, нареждат се в буркан с широко гърло и се заливат със зехтин. Разбира се, зехтинът трябва да е от най-добро качество.

Оставя се да престои на хладно в продължение на около 2 месеца, като от време на време се обръща.

Консумира се преди всяко хранене, на гладно. Половин смокиня е достатъчна. Сутрин може да взимате и по една малка лъжичка от маслото, но внимавайте да не свърши.

Източник: nat-women.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *