Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проблемите с кожата се решават успешно с алтернативна медицина

Кожата образува забележителна прeдпазна бариера срещу външния свят, помага за регулиране на температурата и баланса на течностите, задържа вредните организми и химикали и предлага естествена защита от слънчевите лъчи.

Тя отглежда космите, потта, създава мазнина за самосмазване и дава точни усещания за докосване, топлина, студ и болка, както и по-сложните усещания за сърбеж, гъделичкане и натиск.

Полезни за кожата - алое
Полезни за кожата – алое

Дебелината на кожата варира на различните места по тялото: от тънка и деликатна тъкан върху клепачите до дебела, твърда подложка на петите. Някои места имат особени характеристики — богатия растеж на коса върху скалпа, потенето под мишниците, много финото осезателно разграничаване във върховете на пръстите, но въпреки това основната структура на кожата е една и съща навсякъде, макар че действителната дебелина варира при хората с различни физически типове. Червенокосите например имат значително по-тънка кожа от брюнетите и съответно тя често е по-чувствителна. Най-външният от трите пласта на кожата — епидермисът, покрива повърхността й от мъртви “рогови” клетки и лежащите под тях “бодливи” клетки, които се движат нагоре, за да ги заменят (около 90% от домашната прах са умрели кожни клетки). Епидермисът се състои и от меланоцити: клетките, които отделят меланин – пигментът, отгово­рен за различния цвят на кожата. Производството на меланин се стимулира от слънчевите лъчи: при бялата раса той създава тен, който предлага известна защита срешу по-нататъшното излагане на ултравиолетовите лъчи.

Под епидермиса се намира средният пласт, или дермата: обемен влакнест и протеинов пласт, съдържащ космените фоликули, потните и мастните жлези и специализираните сетивни рецептори за предаване на информацията за докосването, температурата и болката. Мастните клетки в дермата реагират на физическо или химично увреждане чрез отделяне на хистамин – вещество, водещо до алергични реакции.

И накрая има пласт от подкожна мастна тъкан, която придава на кожата чувство за мекота и закръгленост и действа като изолатор срещу студа. Кръвоносните съдове, снабдяващи с хранителни вещества външните кожни пластове, са разположени в този пласт.

СТРУКТУРА НА КОЖАТА

Кожата се състои от три пласта. Най-отдолу е подкожната мазнина, която изолира тялото. Над нея е дермата, богата на кръвоносни съдове, нерви и потни жлези. Най-отгоре е епидермисът – твърдата, гъвкава, непромокаема и самогенерираща се външна кожа. Космените фоликули пробиват този пласт на кожата, те са разположени в дермата. Добрата циркулация на кръвта способства за здрава кожа на лицето, тя може да се подпомогне чрез редовно упражняване на лицевите мускули.

Дребни проблеми с кожата

Макар че е непромокаема, здрава,сабовъзстановяваща се, кожата все пак е жертва на дребни оплаквания и инфекции. Бенките, мазолите и обривите реагират на алтернативни терапии.

БЕНКИ

Бенките са места с кожни пигментни клетки (меланоцити), които могат да бъдат малки като точица или с радиус 8 мм.

Лечение

Повечето хора имат няколко бенки, а някои — стотици. Не е необходимо лечение, освен ако те не са грозни или не развият някакви подозрителни промени, които биха могли да изискват хирургично отстраняване в случай на ракова трансформация.

Промени като увеличаване на размера, непостоянни краища, неравно оцветяване, по-блед ореол около бенката, “дъщерна” бенка наблизо, сърбене, втвърдяване или кръвотечение трябва незабавно да се консултират с лекар. Черните или много тъмните бенки също трябва да се прегледат от лекар.

МИЛИАРИЯ (ПОТНИЦА)

Милиарията е появата на сърбящи, малки червени петна, особено под тесни дрехи или там, където кожата се сгъва, и се дължи на блокиране на потните канали. Най-вероятно е да се появява при деца, възрастни хора и при тези с наднормено тегло. Може да се предотврати чрез носене на свободни дрехи, стоене на сянка и често вземане на хладки (не студени) душове.

Лечение

Билкова медицина. Пийте много течности и особено лайка, лимонов сок или ментов чай. Мажете обрива със запарка от невен или лавандула.

Натуропатия. Поставете върху обрива листа от дебелец или краставица, за да го успокоите.

МАЗОЛИ

Мазолите са изпълнени с течност мехури, които се развиват между два пласта на кожата. Тези болезнени подути места най-често се причиняват от триене на кожата в твърда повърхност и от излагане на горещина. Някои болести също могат да причиняват мазоли, но обикновено са резултат от неудобни обувки.

Лечение

Най-добре е да не пукате мазола, но ако подуването е неудобно, пробийте го със стерилизирана игла с конец. Отстранете иглата и завържете малък възел на конеца, по който може да се изцежда течността от мазола.

Ароматерапия. Мажете раната с масло от лавандула или използвайте офика за дезинфекция.

Хомеопатия. Напудрете пробития мазол със смес от Hypericum и Calendula. Вземайте Rhus tox. 6с на всеки четири часа, за да предотвратите влошаването на мазолите.

Билкова медицина. Алое вера може да е полезно. Намажете засегнатата зона с гел от това растение.

Препоръчваме една опаковка ЧИСТ ГЕЛ АЛОЕ ВЕРА, който можете да поръчате от нашия сайт, както и други лечебни продукти за здравето на кожата, като ги прегледате ТУК.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *