Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кой спорт е най-подходящ за капризния тийнейджър?

Няма тийнейджър, който да е доволен от тялото си, дори да не си го признава

Затова манията по „помпане на мускули“ взема все по-застрашителни размери. От една страна това е добре, защото е начин да се промени статистиката, която бие тревога за наднорменото тегло сред подрастващите. От друга обаче може да е и опасна. Прекаляването с големи тежести и продължителни тренировки може да доведе до сериозни проблеми със здравето на още неукрепналия организъм. Не трябва да се пренебрегва и фактът, че тийнейджърите често свързват изграждането на мускули с приемането на хранителни добавки, четем във вестник „Всичко за семейството“

Кой спорт е най-подходящ за капризния тийнейджър?
Кой спорт е най-подходящ за капризния тийнейджър?

Кога и колко пъти в седмицата трябва да ходят на фитнес децата? Зависи какво правят там. Ако тренират на аеробни тренажори и правят силови упражнения за тонус, може и по 5 пъти в седмицата. На 14-15 години е нормално да се подложат на умерени натоварвания. Но в началото задължително трябва да са под наблюдението на опитен треньор. Добре е родителите да проучат дискретно какво представлява залата, избрана от тийнейджъра. Ако преобладават щангите, а на входа ги посреща протеинов бар, нека тактично да предложат друг вариант. Много лесно може да се различи клуб за масови посещения и друг, който е средище на фитнес маниаци и културисти. Ако подарите на детето си карта за избрана от вас зала, ще го поощрите да тренира на правилното място.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *