ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как лекуват водораслите?

Водораслите са една много голяма и пъстра група организми, които се разпростират навсякъде по земята и играят важна роля в природата и живота на човека.

vodorasliУчените са създали система, която разделя водораслите на отдели, например отдел синьо-зелени водорасли или отдел червени водорасли. Това е така, защото водораслите имат различни цветове. Всички съдържат хлорофил, но някои от тях имат и допълнителни пигменти, които променят зеления цвят. Освен че са най-големият източник на кислород в природата, те са основна храна на животинските същества, които пребивават във водите на морета и океани, на реки и езера.

Най-ценни за човека са синьо-зелените водорасли, поради факта че съдържат фикоцианин – това е синия пигмент във водораслото, което помага на организма да се освободи от всякакви вредни вещества. Освен това стимулират имунната система, помагат при анемия, храносмилателни проблеми, засилват паметта, зареждат с енергия и още много други.

Друг вид водорасли – червените се използват като зеленчукови растения. В Източна Азия ги считат за деликатес и ги отглеждат в създадени специално за това градини, които се намират под водата.

Най-многобройните и най-разпространените водорасли на земята са зелените. Те се срещат и в Черно море, където най-разпространено е водораслото Корава морска салата. Тя е с тъмнозелена окраска. По Черноморието ни се среща и обикновена морска салата. Това са водораслите, които отдавна се използват в кулинарията за приготвяне на салати, гарнитури или добавка при готвенето на някои ястия.

Широк набор от физически и умствени разстройства се лекуват от алтернативната медицина, като се използват водорасли. Имат много голям ефект при превенцията от ракови заболявания. За да използвате лечебните свойства на водораслите, намерете подходящата за вашето заболяване хранителна добавка.

 

 

Малко известни факти за храните

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *