Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Когато желанието за секс намалее…

Как да си върнем удоволствието от секса?

Всъщност всичко ни е наред – обичаме мъжа си отношенията ни са прекрасни, но желанието започва да намалява. Има много жени в това положение. Повечето не търсят съвет от лекаря си, защото смятат, че либидото е свързано само с умствената нагласа. Все повече специалисти обаче са на мнение, че то в много голяма стенен е в зави­симост от различни физиологична проблеми. Те могат да се преодолеят с някои нови медикаменти. Ето някои от причините да загубим удоволствието секса.

Противозачатъчни хормони

С тях рискът от нежелана бременност е елиминиран, няма повече притеснения и това дори повишава желанието при някои жени, но при други става точно обратното. Хор­моните в лекарствата влияят на химията в организма. Естрогените са причина черният дроб да произ­вежда глобулини, които въздействат на хормона на либидото тестостерон. Хапчетата, които съдържат гестаген, не са алтернатива, защото също променят нивото на естрогена.

Какво може да помогне? Много жени започват рано с противозачатъчните и взимат също хапчета срещу акне. Те имат високо съдър­жание на гестаген и пречат на же­ланието. В такива случаи е добре да се смени препаратът. Ще помогне и промяната в начина на предпазване, от бременност – противозачатъчна диафрагма и пластири или хормо­нална спирала, при която хормо ните преминават в кръвта, без да попадат в чернодробната обмяна на веществата. Така желанието за секс се запазва.

Проблем с оргазма

Възможно е причи­ните да са психически. Често обаче има и физиологични про­блеми. Жени, които не са експерименти­рали сексуално в пу­бертета, просто не знаят какво им действа добре. Ако смущението се появи внезапно, са възможни промени в чувствител­ността на клитора, в проводимостта на нервите или в кръвоснабдяването на интимните части. Жената няма шанс за оргазъм и ако мъжът свършва прекалено бързо.

Какво може да помогне? Можем да опознаем тялото си с вибратор. Има и специални вакуумни помпи за клитора. Те увеличават и подо­бряват, кръвоснабдяването, което води до по-силни усещания. Има и лекарства, които помагат при липса на желание. Ако проблемът е при мъжа, съществува и хапче срещу преждевременна еякулация.

След раждането

Бебето изисква ця­лото ни внимание. Желанието за секс отива на последно място. Жените се страхуват и от болка заради травмите при раждането. Освен това белегът от цезаровото сечение може да е още чувствително място, може да има и други шевове след нормално раждане. При кърмачките хормонът пролактин пречи на ли­бидото. След раждането вагината е разширена и при секс не се усеща достатъчно стимулиране.

Какво може да помогне? Запазете спокойствие, всичко ще се оправи. Вагината ще се свие, мускулите й могат да се тренират. Добре е шест седмици след раждането да се избягва сексът, но пък не трябва и да се отлага прекалено дълго. За избягване на болка може да се използват гелове.

Хронични болести

Всеки знае, че при пристъп на мигре­на няма как да изпитваме желание. Има обаче и много други болести, които непосредствено се отразяват на половия живот. Почти всички те са свързани с нарушен хормонален баланс, влошават кръвообращението, намаляват проводимостта на нервите или имат психична причина. Тук спадат проблемите, с щитовидната жлеза, операции на половите органи, смущения в храненето, ви­соко кръвно налягане, болести на сърдечносъдовата система, болести на бъбреците и пикочния мехур, диабет, (множествена склероза и депресии. Но не само самите болести предизвикват проблеми с либидото, лекарствата също водят до намаляваме на желанието. Това важи за някои медикаменти за сваляне на кръвното налягане (като деривати на клофибриновата киселина), за стомашни и чревни болести (например циметидин и ранитидин), лекарства за лечение на възпаления като кортизон, отвод­няващи, бетаблокери, трициклични антидепресанти.

Какво може да помогне? Често по­мага само лечението на основното заболяване и положителната психич­на нагласа на пациента. При съм­нения, че лекарствата ви намаляват либидото, потърсете съвет от лекар. След консултация със сексолог той може да ви предпише медикаменти, по-малко влияещи на сексуалното желание.

Проблеми с ерекцията

Когато проблемът е при мъжа, жените обикновено избягват да обсъждат това, за да не го травмират. Така обаче не се стига до никъде. Преди се приемаше, че е преди всичко психичен проблем, резултат на стрес. Сега знаем, че 70% от засегнатите боледуват – от съдови заболявания или диабет. Смущенията в потент­ността са всъщност ранни признаци на заболявания на съдовете в мозъка или сърцето. Нежните артерии в пениса се стесняват първи.

Какво може да помогне? Трябва да говорим за проблема – това е първа­та стъпка към подобрение. Мъжете са страшно чувствителни на тази тема и са облекчени, когато видят, че жена им ги разбира. След­ващата стъпка е посещение­то при лекаря. Той може да предпише, ако се налага, подходящите медикаменти.

Болки с неизвестна причина

Болките във вагиналната област могат да имат много проста при­чина – прекалено много секс или тесни джинси например, инфекция или гъбички. Възможно е обаче да е ендометриоза с нейните доброкачествени, но болезнени промени в лигавицата на матката. Трябва да сме внимателни при чести инфекции или гъбични заболявания, за да не станат хронични. Има също така и млади жени с вагинизъм – влага­лището се стяга толкова силно, че проникване не е възможно.

Какво може да помогне? При обикновени възпаления помагат интимни кремове, при гъбич­ки се изписва подхо­дящо лечение и при инфекции лекарят дава лекарство според причинителя. Той ще прецени какво да е лечението при ендометриоза – медикаментозно или оперативно. При вагинизъм причината е психична и трябва да се обърнете към психотерапевт.

Критическа възраст

Между 45 и 52 години организмът намалява производството на сек­суалните хормони. След послед­ната менструация се образува 80% по-малко естрогени и над 50% по- малко тестостерон. Това има чисто органични последствия – намалява еластичността на влагалището, ли­гавицата му става по-лесно ранима и по-суха. При секс има болки и жените го избягват. Това отново води до намаляване на еластичността и проблемът се задълбочава. Не можем да се насилваме за секс, но трябва да вземем мерки.

Какво може да по­могне? Полезни са локално приложи­ми естрогени (кре­мове или свещички). Вече се произвежда нов крем, който не съдържа хормони, а е на водно-мазна основа с млечно­кисели бактерии, които действат като гел. Ако въпреки тези мерки ви липсва желание, лекарят ви може чрез кръвен тест да провери дали нивото на хормоните на либидото не е спаднало много. В такъв слу­чай може да се ползват пластири с тестостерон, който повишава же­ланието.

Стрес в ежедневието

Стресът е номер едно убиец на страстта. Хормоните на стреса спират производството на тестостерон и спада концентрацията на DHEA, от които се образуват сексуалните хормони.

Какво може да помогне? Механи­змът функционира и в обратна посо­ка – сексът разгражда хормоните на стреса. Същия ефект има и всеки вид спорт, например да караме колело вечер от службата до вкъщи. Има и различни техники за разтоварва­не. По време на отпуска например желанието за секс се усилва.

Нямам изброените проблеми и въпреки това ми липсва желание за секс

Не трябва да забравяме, че е нор­мално с възрастта и при дълги връзки либидото да отслабне. Не е наложително да се лекуваме, но е възможно.

Какво може да помогне? Според последните изследвания най-лесният начин е просто по-редовно да пра­вим секс. Има и препарати, които покачват желанието при жените. Съдържат чисто растителни мас­ла, които се втриват в интимната област. Така се подобрява кръвоснабдяването там, което пък води до повишаване на желанието, възбудимостта, влажността и способността за оргазъм. Предстои и разрешение­то за продажба на първия препарат за възбуждане за жени, съдържащ флибансерин. Първоначално е бил замислен като антидепресант, но всъщност действа за повишаване на либидото. Той влияе върху мо­зъчните невротрансмитери, които играят роля при сексуалната възбудимост. Според проведените досега клинични изследвания резултатите са много добри.

 

 

Съветите, които секс терапевтите запазват само за приятели

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *