ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Знаете ли, че пчелните продукти лекуват 101 болести

Всичко, което произвежда пчелата – мед, пчелно млечице, прополис, пчел­на отрова – притежават лечебни свой­ства. Продуктите от пчеловодството са особено полезни и лечебни за сърдечносъдовата система. Защото за нея са много важни простите заха­ри на меда – глюкозата и фруктозата. Те лесно се усвояват от организма, подхранват отслабения сърдечен мус­кул, повишават се неговите енергийни запаси и съкратителната активност. Разширяват се кръвоносните съдове, снабдяващи с кръв сърцето. А това по­мага за коронарното кръвообращение. Практиката показва, че употребата на 1-2 супени лъжици мед на ден, в продължение на 1 -2 месеца действа положително върху миокарда и коро­нарните съдове.

Пчелното млечице понижава риска от развитие на атеросклероза, а също от исхемична болест на сърцето и нейните усложнения – инфаркт на миокарда. То е мощен антиоксидант и адаптоген, затова защитава клетки­те от свободните радикали. Болните с артериална хипертония усещат подобрение, ако смучат по 3 пъти на ден по едно парченце пчелно млечице, голямо колкото главичката на кибри­тена клечка.

Цветният прашец понижава съдър­жанието на холестерол и нормализира енергийната обмяна в миокарда. Той е много концентриран продукт, затова е достатъчно да го приемате няколко пъти в годината, в продължение на един месец, особено в началото на все­ки сезон. Специалистите съветват да го смесвате с мед, в съотношение 1:1.

Прополисът притежава силни антибактериални. противогъбични, противовирусни и противовъзпалителни свойства. Той е истинска профилак­тика на атеросклерозата, онкологич­ните и другите заболявания, освен това забавя процесите на стареене. Използва се вътрешно, особено поле­зен е при сърдечна недостатъчност с повишено кръвно налягане, а също и при порок на сърцето.

Пчелната отрова е най-дейст­веният пчелен продукт. Разширява коронарните съдове, понижава кръв­ното налягане, нормализира тонуса на вените, предотвратява образуването на тромби, оказва антиаритмичен ефект. А след инфаркт помага за пре­махване на възпалението. Освен това пчелната отрова помага при сте­нокардия, последствия от инфаркт, хипертония, варикоза, тромбофлебит, аритмия, миокардит. Това всъщност е апитерапията.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Знаете ли, че пчелните продукти лекуват 101 болести

  1. Pingback: Пчелното млечице – най-добре пазената тайна на природата!

  2. Pingback: Фруктозата – колко е вредна за здравето ни? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *