БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

10 храни, които да добавите към вашия хранителен списък за пролетна детоксикация

Ако искате да детоксикирате тялото си, има някои храни, които трябва да избягвате и някои храни, които да добавите към диетата си.

Това са храни, които могат да допринесат за прочистването на токсините от организма ви.

hrani detox1. Къдраво зеле или кале

Кале е растение от вида Brassica oleracea, към който принадлежат карфиола, обикновеното зеле, броколито, брюкселското зеле и др. Царят на листните зеленчуци! Това зеле има по-висока хранителна стойност от всяко друго зеленолистно растение. Използвайте го в много от вашите рецепти, включително сокове и шейкове.tofu

2. Тофу

Тофу е вещество на базата на протеин, направен от соева извара. Когато е органично, тофуто не съдържа пестициди и е чудесен източник на протеини и желязо, особено ако сте свикнали да ядете месо редовно.

3. Спирулина

Синьо-зелени водорасли с високо съдържание на протеини и витамини, спирулината може да се намери във форма на капсули с подробни указания за приемане. Подобрява обмяната на веществата и работата на кръвоносната и нервната система. Стимулира растежа на клетките във всички важни органи, обновява тъканите, подпомага възстановяването на организма след тежки заболявания, физическа и умствена преумора. Подобрява имунната защита.

tempe

 

4. Темпе

Наричат го месото на вегетарианците. Също продукт на соева основа, направен от ферментирали соеви зърна.

 

5. Тамари

Тамари е безглутенов соев сос. Повечето традиционни соеви сосове също съдържат пшеница, което не е без глутен.

6. Нектар от агавеagave

Наричат го подсладител на ацтеките. Когато е суров плодът агаве е естествен, ниско гликемичен подсладител, което означава, че той подслажда без да повишава кръвната захар.

7. Киноа

Зрънчесто семе киноата може да бъде използвана във всяка гозба, която обичайно би изисквала ориз. Това е пълноценен протеин, което е рядкост за повечето растения. Това означава, че тя е с високо съдържание на протеини и съдържа всички основни градивни елементи, от които вашата система се нуждае.

susam-tahan-surov

 

8. Тахан

Таханът е паста от сусамово семе. Тя може да се използва в много рецепти, а също и в сосове за салати.

 

9. Чиа и ленено семе

Тези малки семена са пълни с полезни мазнини. Те могат да бъдат използвани в тестени изделия или в някои рецепти като свързващо вещество, тъй като те стават желатинови, когато са напоени с течност.

hlorofil

 

 

10. Хлорофил

Хлорофилът е в изобилие във всички зелени зеленчуци и е това, което позволява на растенията да се хранят и растат от слънцето.

 

Витамин С + Цинк
Витамин C + Цинк – мощна защита в условията на грипна епидемия и Коронавирус COVID-19

Лесни трикове за здраве, които може да започнете да правите от днес!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *