Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КСАМИОЛ / XAMIOL

Съдържа калципотриол, бетаметазон, течен парафин, полиоксипропилен, хидрогенирано рициново масло, бутилхидрокситолуен, токоферол рацемат

Предназначение

ksamiol-50-mikrogramaКСАМИОЛ е лекарствен продукт за локално външно приложение при псориазис на скалпа. Двата активни компонента калципотриол и бетаметазон съдействат за възстановяване нормалния растеж на епителни клетки, както и за овладяването на болезнената симптоматика – зачервяване и силен сърбеж. Под действието на КСАМИОЛ възпалението се редуцира и се предотвратява удебеляването на кожата в засегнатите участъци.

Как се приема

Това е медикамент за локално външно приложение. КСАМИОЛ гел се намазва внимателно само върху зоните от скалпа, засегнати от псориазис. Ако случайно продуктът попадне върху здрава кожа, трябва веднага да се отстрани. Количеството за една процедура варира от 1 до 4 грама, но понякога е необходимо по-голямо потребление заради размера на болната кожа. Все пак дневната доза гел не трябва да надхвърля 15 г или 100 г за седмица.

Гелът се втрива след внимателно разресване на косата и откриване на засегнатия участък от кожата. Лекарството не бива да попада в очите или устата. Обичайният курс на лечение продължава 4 седмици, като третирането се прави веднъж на ден, за предпочитане вечер. Косата не бива да се измива веднага; най-добре е след намазване да мине една нощ.

Не превързвайте и не покривайте с каквито и да било тъкани обработените места от скалпа!

Лечението може да бъде продължено или повторено след пауза по преценка на лекуващия. В повечето случаи положителни промени се наблюдават след втората седмица; не прекъсвайте лечението самоволно и не променяйте дозата, определена от лекаря!

Възможни нежелани ефекти

КСАМИОЛ може да причини някои странични реакции, които да наложат преустановяване на приложението му или медицинска намеса. В повечето случаи това са реакции на третираната кожна зона.

Стероидът бетаметазон, който е активен компонент в КСАМИОЛ , понякога провокира по-сериозни реакции. Ако са засегнати надбъбречните жлези, това може да се разпознае по постоянната умора, депресия и тревожност. Възможни са също повишаване на вътреочното налягане и катаракта, усложняване на псориазиса с появата на мехури, инфекции. Съобщавано е и за алергични реакции с обриви по лицето, отоци, затруднено дишане и преглъщане; промени в кръвната картина – отклонения в стойностите на калция, което проличава по болките в костите, гадене и повръщане.

Продължителното приложение на КСАМИОЛ може да причини някои характерни обриви – червен обрив около устата, обрив на различни участъци от кожата с отоци, отоци с мехурчета, пигментация и изтъняване на кожата, сърбеж, поява на бели петънца. Кожните изменения са придружени с неприятен сърбеж, зачервявания край кръвоносни съдове, дразнене на очите и акне, изсъхване на кожата.

Кога НЕ БИВА да се приема

КСАМИОЛ не се прилага в случаите на алергия към някой от компонентите.

Не се използва или се прилага по комбиниран план, ако е налице псориазис и на друго място по тялото. Този продукт е изключително само за скалпа.

Не използвайте, ако имате чернодробно или бъбречно заболяване.

Не прилагайте в случаите когато кожата е инфектирана, независимо от причината.

Не се използва при сифилис или туберкулоза с отражения върху кожата;

Да не се прилага върху суха, прекалено тънка кожа или акне; не е подходящо при напукана или разранена кожа, както и при ихтиоза – лющене на кожата.

Не се прилага при бременни, кърмачки, деца и подрастващи до 18 години.

Взаимодействие с други медикаменти

За всеки медикамент, който пациентът е използвал или се налага да използва по време на лечението с КСАМИОЛ, лекуващият трябва да бъде информиран. Той трябва да прецени конкретно възможно ли е съвместяването на старите медикаменти с новия продукт така, че да не се получат негативни ефекти. Така например не е желателна комбинацията с кортикостероиди или с лекарства за диабетици.

________

Усреднена цена в аптеките – 29 лв за опаковка от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *