9 ценни съвета за оптимално почистване на кожата

Всички жени се питат: как да си почиствам лицето правилно?

  • Стига ли ни само водата да по­чистим кожата си от мръсоти­ята във въздуха, грима и другите изцапвания?
  • Как­во я тонизира?
  • Вреден ли е сапу­нът?

оптимално почистване на кожата, чиста кожа, ексфолиране

Предлагаме ви 9 съве­та за оптимално почистване на кожата:

1.      Какво е идеално за моята кожа?Правилото е: колкото по-суха е кожата, толкова по-внимателни трябва да сме с почистващите средства. Те отстраняват и мазния фил­тър, който предпазва кожата. Нормалната кожа бързо ще балансира това, но сухата не може. Най-добри в случая са маслата за почистване и кремообразните продукти. Ако имате чувствителна кожа, из­ползвайте тоалетно мляко с неутрално рН. Пяна и гел, които почти не съдържат маз­нини, се препоръчват за жени с мазна, нормална или смесена кожа. Ако имате мазна зона, а останалата част от лицето е суха, ще трябва да прилагате различни продукти.

2.      Как да разбера дали използвам правилни­те продукти?Ако кожата ви е суха и възпа­лена, значи се миете със силно действащ препарат. Ако имате пъпки, е точно обратното ­не се измивате хубаво. Ако обичайният продукт вече не действа добре, може да се дъл­жи на смяната на сезона или климата. Ще трябва да съо­бразите с това не само крема за лице, но и почистващите продукти.

3.      Какво представля­ва почистващата маска?Тя е по-интензивен вариант на нормалното почистване и всъщност го допълва. Подходяща е за кожата с акне. Мас­ките съдържат силно концен­трирани минерали, например от глинена почва или кал, които отстраняват мастните натрупвания, кожата се по­чиства добре и възпаленията преминават по-бързо.

4.      Какво значи неутрално рН?Съкращението рН (potential hydrogen) означава концен­трацията на водородни йони. С него се обозначава кисе­линността или алкалността на течностите. Кожата има рН 5,5 и е леко кисела. Това я предпазва от влиянието на околната среда, от бактерии и от изсушаване. Почиства­щи продукти,съобразени с това рН, съдържат не сапун, а субстанции, които имат съ­щото измиващо действие, но са по-устойчиви на варови­тата вода. Това е предимство за чувствителната или болна кожа, която не понася сапун. Има и кремове за лице и тяло с такова рН.

5.      Как действа тонизиращата вода за лице?

Тя е завършекът на почиства­нето. Отстранява последни те остатъци от почистващия препарат и може да се използ­ва вместо вода. Тя увеличава възможностите на кожата да поеме кремовете и другите поддържащи продукти, тъй като отваря порите. Според съдържащите се в нея веще­ства тя почиства, успокоява и овлажнява. При мазна кожа е добра тонизиращата вода с алкохол за дезинфекция и почистване. Ако миете лицето си със сапун, тя отстранява напълно остатъците от него.

6.      Защо въпреки почистването пак има остатъци от грим?

Просто не сте го почистилидобре. Отстранете по-голя­мата част от грима с тоалет­но мляко или друг продукт за разгримиране. Областта около очите почистете със специален продукт за очен грим. Втрийте на лицето по­чистващ препарат и накрая изплакнете обилно с вода. По­пийте с хартиена кърпичка и сигурно ще останете доволни от резултата.

7.      Как да отстраним грима от очите, без да ги търкаме?

Акоимате устойчива на вода спирала, трябва да ползвате и съответния продукт за разгримиране. Напоете памучето добре с лосиона или млякото и го сложете за десетина секун­ди върху клепачите. Така гри­мът ще се разтвори. Накрая няколко пъти изтрийте леко клепачите, без да натискате.

8.      Да използваме ли мокрите кърпички за разгримиране?

Те са идеални за пътуване. С тях можем да почистим лице­то си по всяко време и нався­къде. Някои са с по-груба текстура и имат допълнителен пилинг ефект. Не трябва да се прилагат върху клепачите. У дома обаче, за ежедневното почистване, не са достатъчни. Комбинацията от разгримиращ продукт, почистване на кожата и тонизираща вода е по-добра.

9.      Можем ли да мием лицето си със сапун?

Нормалните сапуни не са много подходящиза нежната кожа на лицето, защото мо­гат да предизвикат алкална реакция,която да възпали сухата и чувствителна кожа. Има обаче сапуни, течни или твърди, които са специално за лице. Това означава, че съдър­жат масла и леки измиващи субстанции, които не дразнят кожата. По-добре използвайте такива.

 

 

Сухата кожа трудно понася лятото, грижете се за нея разумно

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *