Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Известният йога Садгуру: Пийте топла вода с мед всяка сутрин, за да сте здрави

Натуралният мед е изключително полезен за много органи и системи в човешкото тяло

Мед
Пиенето на топла вода с мед рано сутрин крие множество ползи за здравето

Всички сме чували колко е полезен пчелният мед, но в днешната статия бихме искали да ви разкрием още от невероятните качества на този универсален продукт. За повече информация се обръщаме към известният индийски йога Садгуру, който има отлични познания за това, как храната влияе на човешкото тяло.

„В Карнатака (провинция в Южна Индия) има племена, чиито представители се наричат „медни пастири”.  Те спазват много необичайна диета. Всяка сутрин пият по 250 мл. мед от бамбукова чаша и това е всичко, което консумират за закуска. След това необичайно хранене хората отиват в гората и изминават по 30-40 км. на ден”, казва старият йога.

„Тези хора се движат постоянно. Катерят се по дърветата и събират мед. Те често облизват пресния мед от ръцете си, което увеличава допълнително днвения им прием на прекрасния природен продукт. Когато се приберат вечер вкъщи, ядат каша наречена „джава”, но медът остава основната им храна”, твърди гуруто.

Според него медът подкрепя физическото и психическото здраве. Той казва, че кехлибареният сироп е единствения продукт, чийто химичен състав се доближава до този на човешката кръв.

„Включвайки чист натурален мед в ежедневната си диета, вие сякаш подновявате кръвта си, което подобрява общото здравословно състояние”.

Садгуру
Яги Васудев, по-известен като „Садгуру“
Какви ползи носи за здравето топлата вода с според Садгуру?

 

В зависимост от това как се яде медът, ефектът му върху тялото се променя. Пиенето на топла вода с мед ще насърчи определени промени в здравето ви. Първо, кръвта ще стане по-добре наситена с кислород, така че ще имате повече енергия. На второ място, ще ви запази млади и бодри, заради силните си антиоксидантни качества. И не на последно място, пиенето на топла вода с мед ще балансира работата на кръвоносна система и няма да се оплаквате от ниско или високо кръвно”, категоричен е йогинът.

Той казва също, че топла вода с мед е особено полезна за хора, които практикуват йога, тъй като тя прочиства кръвта и енергията.

„Най-добре е да консумирате топла медена вода заедно с куркума и прах от нийм. Това ще увеличи гъвкавостта на мускулите и ще пречисти тялото от токсични вещества”, съветва известният гуру.

Садгуру насърчава своите ученици и слушатели: „Не взимайте думите ми за чиста монета, по-добре експериментирайте. Опитаите сами и вижте какъв ефект ще има върху вашия организъм”.

 

Как се приготвя и за кого не е препоръчително да пие топла вода с мед?

 

Водата с мед се приготвя изключително лесно. Ще са ви нужни само 1-2 супени лъжици натурален пчелен мед (препоръчително е меда е да напълно натурален) и 1 чаша топла вода (много е важно да не е гореща, защото ще отнеме от полезните свойства на меда). Добавете меда към водата и разбъркайте добре, може да сложите вътре и прясно изцеден сок от лимон за да подсилите детоксикиращите качества на напитката.

Не се препоръчва да се пие от хора, които страдат от диабет или от деца под 3 годишна възраст.

Източници: https://takprosto.cc; https://pixabay.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *