Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При болестта на Паркинсон използвайте мощни съпътстващи терапии

Болестта на Паркинсон е неврологично заболяване, при което връзките между мозъка и мускулите отслабват, което се проявява като треперене, прегърбване в скована поза, бавен и затруднен говор и подобно на маска изражение, а в крайните фази и деменция, когато процесът засяга мозъка.

Паркинсон
Паркинсон

Конвенционалната медицина откликва единствено с медикаменти, които потискат симптомите и забавят (но никога не спират) напредването на болестта. Истината е, че и алтернативната медицина няма по-адекватна реакция. Но предлага мощни съпътстващи терапии, които подпомагат лекарствата. Има различни хранителни добавки, които могат да контролират и дори да забавят някои от двигателните и менгалните симптоми на Паркинсоновата болест. Хранителните добавки имат най-голям ефект в началния стадий на Паркинсон, добавя д-р Филип Дий Милър, основател и директор на Института за дълголетие в Лос Гатос, Калифорния. Човек, който наскоро е диагностициран с Паркинсон, трябва да се запита какво може да направи, за да забави хода на болестта и да смекчи симптомите. Според мен, отговорът трябва да включва хранителни хранителни добавки.

АНТИОКСИДАНТИ: витамин Е, С и глутатион

Една от теориите за причината за болестта на Паркинсон твърди, че свободните радикали (молекули чудовища, които се появяват вследствие на различни фактори от биохимията до начина на живот) се оксидират или унищожават клетките рецептори в субстанцията нигра – сточна гара в мозъка за мускулите и малкия мозък, който управлява двигателните функции. Антиоксидантите блокират пораженията на свободните радикали и забавят дегенеративните процеси. Консултирайте се с вашия лекар, за да ви назначи подходяща за вас доза.

ТИРОЗИН: увеличава допамина

Аминокиселината тирозин е основен предшественик за формирането на допамин. Д-р Милър препоръчва 500 до 1000 мг тирозин сутрин на гладно.

КОЕНЗИМ Q10: мощно средство срещу стареене

Този коензим, който присъства във всяка една клетка на тялото, е искрата за възпламеняването на клетъчната енергия. Д-р Милър го назначава на почти всички пациенти, за да забави процесите на стареене, минимум 200 мг на ден.

ПРОТЕИНОВИ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ: спира мускулната дегенерация

Мускулната дегенерация е типичен симптом на Паркинсоновата болест. Приемът на протеини под формата на хранителни добавки поддържат мускулната маса. Д-р Милър съветва да потърсите продукт, който не съдържа вредни добавки като изкуствени подсладители. Следвайте препоръчителната дозировка.

DHEA: полезен хормон

Пациентите с Паркинсон имат ниски нива на този хормон, който се отделя от надбъбречните жлези, затова допълнителният му прием може да смекчи симптомите. Вземайте 10 мг на ден – за жените, и 25 мг на ден – за мъжете. Вземайте суплемента само под лекарско наблюдение.

Храна за мозъка

Следните хранителни добавки засилват мозъка и забавят настъпването на деменция при хората с Паркинсон.

NADH: обикновено е необходим

Този коензим – молекулярен ключ, който отваря биохимичните врати за приток на енергия към мозъка – често е дефицитен при хората с Паркинсон. Вземайте на ден от 10 до 20 мг NADH (форма на субстанцията никотинамид аденин динуклеотид, която включва водород) под формата на орален спрей за оптимално усвояване.

ФОСФАТИДИЛСЕРИН: за по-добра памет

Тази субстанция повишава мозъчната енергия, подобрява паметта и общата умствена функция. Вземайте 300 мг, разделени на 3 дози по време на хранене.

ЦИНК: полезен за мозъка

Често пациентите с Паркинсон страдат от дефицит на цинк, а ниските нива влошават деменцията. Препоръчва се комплекс мултивитамини и минерали, който набавя минимум 30 до 50 мг цинк.

ГИНКО: за по-добро оросяване

Гинко билоба подобрява оросяването на мозъка и забавя деменцията – 200 до 300 мг на ден, разделени на три дози, по време на хранене.

ВИТАМИН В12: превенция на дефицита

Недостигът на този витамин подкопава умствената дейност при пациентите с Паркинсон. Препоръчва се 100 мкг на ден като В-комплекс или част от мощен комплекс мултивитамини и минерали.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *