Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не прескачайте закуската!

Станете 10 минути по-рано, за да имате време за закуска!

Закуската няма да развали тялото ви, напротив – тя помага на организма ви да функционира правилно още от сутринта.

Първото хапване за деня е толкова важно за организма, колкото и сънят. Дори да бързате, задължително отделете време за закуска. Тя трябва да е правилно комбинирана и да включва точните продукти. Не е необходимо те да са в големи количества, важно е да бъдат разнообразни и от определени хранителни групи. Организмът се нуждае от течности, за да възстанови загубената вода през нощта, и енергия, за да започне функцията си по най-добрия начин.

Ако редовно прескачате закуската, има риск да си докарате стомашни проблеми, можете да получите хипогликемия (ниска кръвна захар) и това води до лесна раздразнителност, отпадналост и липса на работоспособност. Затова не се плашете от закуската и не я прескачайте.

Здравословната закуска трябва да съдържа около 400 калории, като включва протеини, мазнини и въглехидрати. Кафе и черен чай не се пият на гладно, пийте мляко не варено, за да не загуби протеините и витамините си. Яжте пълнозърнест хляб (без масло), мед, сирене, варено яйце, домат, краставица.

Няма нищо по-хубаво от пресен плод в горещ летен ден. Резен диня, сочна праскова или купа с ягоди е идеалната закуска, а и не из­исква сериозна подготовка. Ако разпо­лагате с време, можете да приготвите кексчета, сладки или бисквити от пълнозърнесто брашно. Винаги можете да ги закупите от щандовете за здравословни храни, които всеки уважаващ себе си супермаркет има.

 Една примерна закуска: Чаша мляко (ако не обичате прясно, може айран) с 2 ч.л. мед, 2 филийки хляб (ръжен, пълнозърнест, типов), 1 яйце, парче сирене. Не бързайте с храненето сутрин, не яжте на крак!

 

Съвети за по-ефективни лекарства

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *