ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Домашни рецепти за суха кожа

Много компании предлагат различни продукти за справяне със сухата кожа, съществуват обаче и много природни средства, скоито да се справим сами с този проблем. Преди обаче да използвате една домашна маска за суха кожеа има някои неща, които трябва да знаете.

1.Най-добре е да използвате една домашна маска за лице в най-кратък срок след направата й. Има и някои изключения в които една маска може да се съхранява и в хладилник но най-много до една седмица след приготвянето й.

2.Не трябва да се оставя маската да престоява на кожата повече от указаното време, тъй като това може да има лоши последици за кожата ви.

3.Почиствайте кожата винаги преди да сложите маската.

Авокадо и кисело мляко авокадото съдържа витамин Е, както и други натурални масла, които са големи овлажнители за сухата кожа. Поставете узряло обелено авокадо в блендер, добавете 4 супени лъжици кисело мляко, разбъркайте добре и нанесете сместа върху сухата кожа, оставете да престой 10-15 минути след което изплакнете лицето с топла вода..

Банан и кисело мляко киселото мляко и банана не само хидратират, но и омекотяват сухата кожа, действат и като ексфолиант и премахват мъртвите клетки. Обелете един банан, смачкайте го с вилица и добавете 4 супени лъжици кисело мляко, разбъркайте сместа добре докато се получи еднородна смес. Нанесете сместа върху кожата и оставете да подейства 10-15 минути след това изплакнете с топла вода.

Мед и яйца медът е естествено стягащо средство, но също така и много добър хидратант за суха кожа. Разделете жълтъка от едно яйце смесете го с 1 супена лъжица мед, разбъркайте добре и тази смес поставете върху сухата кожа. Оставете да подейства десетина минути и след това изплакнете с вода.В

Мед и мляко разбъркайте две супени лъжици мед с две супени лъжици прясно мляко. Нанесете върху сухата кожа и оставете да подейства около 30 минути, след това изплакнете с вода.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Домашни рецепти за суха кожа

  1. Pingback: Направете си нежен ексфолиант за бикини линията!

  2. Pingback: Пригответе си домашен ексфолиант!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *