Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Основни витамини за поддържане на здравето на очите

За здравето на очите е много важно да си набавяме нужните хранителни вещества

витамини, нужни за здравето на очите
Храненето е ключов фактор за здравето на очите

Очите са изключително сложни органи, които се нуждаят от много грижи. Без зрение не бихме могли да оценим чудесата на природата и да изпълняваме ежедневните си дейности. Следователно има смисъл да се погрижим те да функционират добре, докато сме живи.

Много е важно да ги им осигуряване нужните хранителни вещества и да ги предпазваме от слънце и външни вредители. Не по-малко важно е и редовното посещаване на очен лекар, за да сме сигурни, че са в добро състояние.

 

Задължителни витамини за поддържане на добро зрение

 

В тази статия ще се фокусираме върху основните витамини за здравето на очите и как може да коригирате диетата си, за да запазите зрението си и в напреднала възраст.

 

Витамин Е

Оксидативният стрес е ужасен за нашите очи. Следователно, много заболявания на зрението произтичат от дисбаланс на антиоксиданти и свободни радикали в телата ни. Лесен начин да предпазим клетките на очите си от увреждане от тези свободни радикали е да обогатим диетата си с витамин Е.

Витамин Е е мощен антиоксидант. Клинични проучвания предполагат, че дългосрочното набавяне на достатъчно витамин Е забавя възрастовата дегенерация на макулата и появата на катаракта.

Ще откриете този мощен антиоксидант в ядките, семената и олиото за готвене. Следващият път, когато сте в супермаркета, не забравяйте да се запасите със слънчогледови семки, растителни масла, разнообразие от ядки, тиква, червени чушки и листни зеленчуци като спанак.

 

Витамин C

Витамин С, освен че е мощен антиоксидант, подобно на витамин Е, предлaга на очите защита срещу вредните свободни радикали. Хранителното вещество също помага при производството на колаген, а той е протеинът, който изгражда структурата на роговицата и склерата.

В допълнение, витамин С е от решаващо значение за изграждането и поддържането на здрави кръвоносни съдове, което означава, че деликатните капиляри на ретината няма да се влошат.

Всеки знае, че може да си набави витамин С от плодовете и зеленчуците. Някои храни обаче съдържат повече, отколкото други. Средно голям пъпеш съдържа около 200 mg, докато чаша портокалов сок осигурява около 125 mg. Други храни, които трябва да имате предвид, включват броколи, зеле, киви и червени чушки.

 

Витамин A

Чистата роговица е жизненоважен елемент за добро зрение, а витамин А играе съществена роля за това. Ако установите, че ви е трудно да виждате през нощта, е време да наблегнете на храни, съдържащи това хранително вещество.

Витамин А е част от протеина, наречен родопсин, който помага за ориентацията и зрението в тъмното. Освен това ще се предпазите от състояние, наречено ксерофталмия, което завършва с необратима слепота и се случва на хора, които имат сериозен дефицит на витамин А.

За да си набавите достатъчно от това хранително вещество, ще трябва да пълните количката си със сладки картофи, зеленолистни зеленчуци, тиква и чушки.

 

Витамини от групата B

Изследванията показват, че няколко витамина от група В имат значително влияние върху зрението. Те включват B2, B3, B6, B9 и B12. Като консумирате коктейл от витамини B6, B9 и B12, ще видите по-ниски нива на хомоцистеин, който е протеин, който е свързан с появата на възпаления и възрастовата дегенерация на макулата.

Рибофлавинът или витамин B2 е антиоксидант, който помага за предотвратяване на появата на катаракта. Витамин B3, известен също като ниацин, действа като антиоксидант, предотвратява глаукома и помага за превръщането на храната в енергия.

 

Започнете да се грижите за здравето на очите си сега!

 

Чрез зрението ние възприемаме света около нас. Представете си да се събудите един ден и да осъзнаете, че не може да видите красивата си градина или не може да четете любимата си книга. Това са неща, които никой не иска да преживее. Ето защо е изключително важно да се грижим за очите си. Не ги пренебрегвайте, докато не е станало твърде късно. В крайна сметка превенцията винаги е много по-добра опция от лечението.

Източници: https://www.getholistichealth.com; https://pixabay.com/

вижън
ВИЖЪН – хранителна добавка за подобрявне на състоянието и функциите на зрителните органи и предпазване на очите от въздействието на свободните радикали.

здравето на очите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *