ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Билкови рецепти за облекчаване на менструални болки

Тук ще ви разкрием как да си направите чай за менстраулни болки, както и тинктура от билки за справяне с болки в корема.

менструални болки
Има множество билки, които действат за облекчаване на менструални болки

Има много билки, които могат да помогнат с разнообразните симптоми, предизвикани от предменструалния синдром. Едни помагат при спазми и болки, а други облекчават подуването на корема и нервността, съобщава thehippyhomemaker.com. Можете да пригодите вашия чай / тинктура към нуждите си. Вижте коя билка какъв ефект има върху вашето тяло и  комбинирайте тези, които ще облекчат менструалните ви болки.

 

Ето кои са най-използваните и доказано ефективни билки за менструални болки:

 

Черният кохош се използва в продължение на векове при менструални болки, ПМС и менопауза.

Лайката има противовъзпалителни свойства, който облекчават болката. Съдържащият се в нея глицин може да помогне за облекчаване на мускулните спазми.

Листата от глухарче са естествен диуретик, който ще предотврати задържането на вода и подуването на корема по време на менструация.

Джинджифилът се използва от векове в традиционната китайска медицина. Клинично изследване установява способността на подправката да облекчава спазмите при менструация  и действа като натурален ибупрофен.

Кората от червена калина ще облекчи менструалните болки. Използва се като успокоително, както и за ПМС, също така е много ефективен при спазми и болки след раждане.

Копривата е богат източник на витамини А, С, D, и К, калций, калий, желязо и сяра. Тази билка е чудесно средство за облекчаване на менструалните болки.

Пасифлората е болкоуспокояващо средство, което облекчава мускулните спазми, стреса и депресията.

Ментата ще помогне за храносмилането и ще облекчи гаденето и подуването на корема.

Листата от малина са се използвали в продължение на векове.Те са богати на витамини A, B комплекс, C, D, E и може да помогнат с безпокойството, да облекчат спазмите, да отпуснат мускулите на корема.

Жълтият кантарион се бори с депресията и може да облекчи нервността по време на менструация.

Валерианът се използва в продължение на векове за облекчаване на менструални болки, тревожност и стрес.

Върбовата кора е богата на салицин, активното химично вещество в аспирина. Върбовата кора е чудесно средство за успокояване на всички видове болки, мускулни спазми и главоболие. Хората, които са алергични към аспирин или салицилати не трябва да приемат билката. Тези, с шум в ушите или нарушения на кръвосъсирването също не трябва да я използват.

 

Рецепта за чай за менструални болки и тинктура за внезапни спазми и болки в корема:

 

  • 2 части листа от малина
  • 1 част корен от джинджифил
  • 1 част върбова кора
  • 1 част кора от червена калина
  • 1 част пасифлора
  • 1/2 част валериан

Подготовка:

Смесете вички билки в плътно затворен буркан.

Начин за приготвяне на чай:

Сипете 1 супена лъжица от билковата смес в горещата вода. Оставете да се киснат 5-15 минути, прецедете и пийте. Колкото по-дълго се кисне чая, толкова по-силен, че ще бъде. Започнете приема при появата на менструалните болки.

Начин на приготвяне на тинктура:

Напълнете 1/3  от голям буркан с билковата смес. Налейте 80-100 грама чиста водка. Оставете буркана за 4-6 седмици, но разклащайте ежедневно. Прецедете тинктурата с помощта на тензух или цедка. При внезапна поява на спазми и болки, приемайте по 1 чаена лъжичка от тинктурата на всеки 30 минути, докато симптомите отшумят. Можете да направите тинктурата с глицерин или ябълков оцет, но тези, приготвени с алкохол са най-ефективни.

Да не се използва при бременност. Известно е, че някои от тези билки могат да причиният усложнения.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *