ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Вижте тези 7 ползи за здравето от пащърнак!

Пащърнакът е богат на хранителни вещества и минерали, които трябва да си добавяте редовно.

Той прилича на коренови зеленчуци, като морковите с листа като на магданоз и е много по-богат източник на фибри. Вижте какви ползи носи на здравето пащърнакът:

1. Намалява болката при остеопороза

Пащърнак е богат на витамин К, което е добре за здравето на костите, защото се включва в клетъчния растеж на тялото. Той намалява болките в ставите при остеопороза. Също така е полезен и за артрит.

2. Предпазва от загуба на кръв

Пащърнакът е богат на фолиева киселина и витамин B9. Те помагат на жените, които страдат от загуба на кръв, предменструален синдром или анемия, както и за подсилване на организма при бременност. Яденето на пащърнак помага да се намали риска от вродени дефекти при бебетата.

3. Предотвратява стареенето на кожата

Тъй като е богат на витамин С, той помага да се поддържа по-млад вид на кожата. Още по-добре ще направите освен да го ядете и да напоите лицето си със сок от пащърнак.

4. Укрепва мускулите

Пащърнакът е богат на калий, който играе основна роля при укрепването на мускулите. Ако редовно хапвате пащърнак, няма да имате мускулни спазми и скованост.

5. Помага на храносмилателната система

Много е полезен за храносмилането, тъй като е богат на фибри. За лечение на киселинен рефлукс и киселини в стомаха редовно консумирайте пащърнак. Фибрите са полезни и срещу запек. Има много вкусни ястия, които можете да приготвите с него.

7. Помощ в детоксикацията на организма

Корените на пащърнака имат антиоксиданти, които помагат в процеса на детоксикация и прочистване на организма от вредни вещества. Освен това помага за доброто кръвообращение в тялото.

Бяхте ли наясно с толкова много ползи за здравето от пащърнак? Ако не – сега вече сте. Непременно го включете в храненето си.

 

Седмичен биорежим на хранене

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *