ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Съвети при пърхот

Моята дъщеря в на 20 години и отскоро и се появи пърхот, но в доста големи количества. Моля да подскажете как да се избавим от това?

Ирена Павлова, София

Появяването на пърхот се провокира от непра­вилната грижа за косата, от хормонални нарушения, стрес, авитаминоза или хиповитаминоза. Както и при понижение на имунитета. В аптеките има доста средства против пърхот, но по-продължителен ефект се запазва само при редовно приемане. За избавяне от пърхота е необходим комплексен подход.

Вашата дъщеря трябва да приема поливитаминни комплекси, особено през пролетния и есенния период. Курсът на лечение е месец и половина-два. Следва да изключи от менюто си сладкото и да набляга на прес­ните зеленчуци и плодове според сезона.

НАРОДНИ РЕЦЕПТИ

Залейте 2 супени лъжици сухи смлени листа от коприва с чаша гореща вода, оставете за половини час, прецедете и изцедете суровината. На чаша отвара добавяйте по 5-6 капки аптечно етерично масло от чайно дърво, добре разбъркайте и след това втрийте В кожата на главата. След това я завийте с кърпа, дръ­жте половин час и накрая измийте с шампоан против пърхот. Изплакнете главата с настойка от коприва или отвара от лимонов сок. Правете процедурата два пъти в седмицата. Това средство помага и за растеж на косата.

Залейте кората от 4 лимона с един литър гореща вода и сложете сместа да ври на слаб огън 15 минути. След това оставете за 2 часа, прецедете и изцедете суровината. Изплаквайте косата след измиване един-два пъти в седмицата. Пазете в хладилника.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *