Билки срещу шум в ушите

Половин супена лъжица обикновен пелин, една супена лъжица пресни или сушени венцелистчета от червена роза и 3 супени лъжици пшенични трици се слагат в 250 мл тъмно червено вино и се загряват до кипване. Прецежда се , след което билковата смес се слага в кърпа и се налага върху ухото.

1 супена лъжица царевично брашно се смесва добре с 1 чаша вода и се оставя да престои през нощта. На сутринта се разбърква и се изпива на гладно. Прави се в продължение на 3 седмици. От менюто се изключва свинското месо и алкохолът. Да се пие по малко мляко и да не се консумира много хляб. За препоръчване е царевичния.

Вечер преди лягане върху жар се слагат клончета от розмарин и главата се навежда над тях така, че пушекът да попадне в засегнатото ухо. После се увива в кърпа.

В 500 мл вино се варят 400 грама трици от брашно, 150 грама цвят и листа от ружа и 1 чаена лъжица наситнен пелин. Получена та каша се размазва върху марля и с нея се правят компреси. Налагат се върху ушите вечер преди лягане. Ефектът е поразителен.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *