Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Добре е да знаете! Има два вида ваксини срещу Човешки Папилома Вирус

Съществуват много противоречиви мнения за ваксините и най-вече за тази срещу рака на шийката на матката. Поради тази причина сайтът www.lekuva.net съветва да проучите добре въпроса, преди да решите каквото и да е. С тази поредица от материали целим само да ви информираме и не препоръчваме или агитираме поставянето на таза ваксина.

На 8 юни 2006 година ваксината е одобрена от Американската агенция за лекарствата и храните, а на 20 септември от Европейската комисия. У нас ваксината е одобрена от Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) на 24 декември 2006г.

Ваксината Silgard е с цел предпазването от инфекция с ЧПВ типове 6, 11, 16 и 18. Като типовете 16 и 18 причиняват около 70% от случаите на рак. ЧПВ типове 6 и 11 причиняват около 90% от случаите на кондиломи.

 

Cervarix е превантивна, не терапевтична, ваксина срещу рак на маточната шийка. Поради специфичността на имунния отговор спрямо типовете ЧПВ, успешните серии на Cervarix не биха блокирали инфекция от причиняващите рак типове ЧПВ, различни от тип 16, 18, 31 и 45. Прилагането на тази ваксина, също както и Silgard, не отменя нуждата от редовни гинекологични прегледи и взимане на материал за цитонамазка. Ваксината не предпазва от полово предавани болести, поради което прилагането и не отменя нуждата от практикуване на безопасен секс.

Центъра по превенция и контрол върху болестите (ЦПКБ) препоръчва момичетата на 11 и 12 години да бъдат имунизирани срещу ЧПВ, преди да са сексуално активни. Момичетата между 9 и 26 могат да се ваксинират с надеждата че те нямат типовете причиняващи рак.

Странични ефекти

Ваксината не съдържа жив вирус и не може да предизвика инфектиране с ЧПВ или развитие на някое от заболяванията, които са свързани с ЧПВ инфекция.  Ваксините и техните евентуални странични ефекти могат да засегнат определени индивиди по различен начин. Посочването на следните странични ефекти не означава, че те задължително ще се проявят при ваксиниране.

  • болка, зачервяване, подуване на мястото на инжекцията главоболие
  • миалгия (мускулна болка)
  • обрив, сърбеж
  • гадене, повръщане, диария, стомашни болки
  • треска
  • общо неразположение
  • болка, зачервяване, подуване на мястото на инжектирането
  • артралгия (болки в ставите)
  • инфекции на носа, гърлото, трахеята
  • замаяност

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Добре е да знаете! Има два вида ваксини срещу Човешки Папилома Вирус

  1. Pingback: 3 лъжи за бременността | ПО-КРАСИВИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *