Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Топлата есен е приятна, но може да бъде опасна за здравето

Радваме се на сравнително топла есен, но дали мекото време навън не крие неприятни изненади за нашето здраве?

есен

Топло не винаги означава безопасно. Ако през късната есен температурата извън прозореца все още е доста над нулата, няма продължителни дъждове или сняг, тогава е безразсъдно да се смята, че такова време е безвредно за здравето, казва д-р Роман Иванов, кандидат на медицинските науки.

Каква е опасността от топлата есен?

Според Роман Иванов топлото есенно време създава благоприятни условия за разпространение на вирусни инфекции, които се размножават по-активно, а сухият въздух им помага да проникнат в човешкия организъм.

Д-р Роман Иванов

„Ситуацията се утежнява от факта, че при мека есен е по-трудно да се облечем според времето: лесно можем да забравим шапката, надявайки се, че денят ще бъде слънчев. А може и да е обратното – да облечем допълнителен пуловер под якето и това да стане повод за хипотермия, тъй като се изпотяваме в него“, каза лекарят. През есента дневните часове намаляват и тялото трябва да се адаптира към новите условия. По правило през този период се развива дефицит на витамин D, който също може да повлияе негативно на имунната система. В резултат на това съществува риск от заразяване с различни сезонни заболявания и инфекции.

В допълнение, поради температурните колебания, атмосферното налягане може да скочи и хората с метеорологична зависимост е възможно да усетят тези промени.

„Внезапните промени могат да причинят влошаване на благосъстоянието при пациенти със сърдечно-съдови и неврологични заболявания. Дори хората без хронични патологии през този период могат да получат главоболие, повишена умора, раздразнителност и нарушения на съня“, каза специалистът.

Могат ли алергиите да се влошат през топлата есен?

Лекарят отбеляза, че относително топлото и влажно есенно време може да влоши симптомите на алергия.

„Повишената влажност на въздуха (пряко зависи от температурата: колкото по-студено е навън, толкова по-сухо) влошава ситуацията, като увеличава концентрацията на алергени, изгорели газове и други вредни емисии. Това се отразява негативно на състоянието на имунната система и дихателните пътища, а освен това води до значително влошаване на състоянието на хората с респираторни заболявания, включително бронхиална астма“, каза д-р Иванов.

Сред най-агресивните и токсични алергени лекарят посочи обикновената зеленина под краката, тъй като мухълът се развива в гниещите листа.

Освен алергия, съществува реална опасност и от по-честа зараза с норовирус

Това е силно заразен вирус, който може да се разпространи чрез храна и напитки. Човек трябва да посети лекар, ако развие диария, която не изчезва след няколко дни. Наличието на тази инфекция кара индивида да се чувства здрав, за да се влоши само за ден или два. Някои често срещани симптоми включват главоболие, умора, висока температура и втрисане. Обикновено се препоръчват антибиотици, за да убият бактериалната инфекция и да предложат облекчение. Някои основни начини за предотвратяване на норовирус са следните:

• Останете хидратирани;
• Пийте сокове или взимайте хранителни добавки, които съдържат бъз;
• Чаша горещ чай от копър може да помогне за предотвратяване на коремните колики и спазми;
• Джинджифилът помага за намаляване на повръщането и облекчаване на гаденето;
• Храненето трябва да е често, но по малко.

Топлата есен провокира разпространението на стомашен грип

Тази инфекция е по-често срещана през есенните и зимните месеци. Когато имунната система отслабне, тялото е изправено пред трудности в борбата срещу ефектите на бактериите. Въпреки че не е нещо сериозно, със сигурност може да се превърне в проблем за хора, които пренебрегват търсенето на ранно лечение. Най-честите симптоми на стомашна инфекция включват повръщане, прекомерна жажда, зелени изпражнения, треска, диария, загуба на апетит и болка в коремната област. Заболяването не винаги изисква специфичен курс на лечение. Въпреки това, ако състоянието се влоши, най-добре е да потърсите помощ от лекар, вместо да разчитате на традиционните методи на лечение.

Някои домашни средства за лечение на стомашен грип са както следва:

• Преминете към източна диета – яжте ориз, препечен хляб и банани;
• Уверете се, че измивате добре ръцете, зеленчуците и съдовете за готвене, преди да приготвите храна;
• Обилният сън помага;
• Пийте повече вода и неподсладени билкови чайове;
• Използвайте нагревателни подложки, за да намерите облекчение срещу болката;
• Добавките с цинк намаляват тежестта на протичане.

Храните, които трябва да избягвате, включват:

• Млечни продукти;
• Кофеинови напитки като кафе, черен чай и шоколад;
• Пикантни храни;
• Кисели храни;
• Изкуствени подсладители;
• Алкохол.

Повишаването на влажността на въздуха през есента също допринася за концентрацията на алергени, вредни вещества и емисии на отработени газове. Това се отразява негативно на имунната система, дихателните пътища и влошава състоянието на пациенти с респираторни заболявания, включително бронхиална астма.

За да се елиминират негативните последици от топлата есен, лекарят препоръчва по-често да се проветряват помещенията, да се носят подходящи дрехи за предотвратяване на хипотермия или прегряване, да се поддържа имунитетът и да се пазим от алергични реакции.

Източник: ufacitynews.ru

ти лайф капсули
ТИ ЛАЙФ (капсули) – при проблеми с щитовидната жлеза

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *