Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВАЛИДОЛ (Validol) – разширява кръвоносните съдове, успокоява нервната система

Лекарственият продукт ВАЛИДОЛ (Validol), който се продава в аптеките без рецепта, е комбиниран кардиологичен медикамент. Разширява умерено кръвоносните съдове, въздейства успокояващо на централната нервна система.

Прилага се за лекуване на симптомите на невровегетативни кинетози и дистонии. НЕ приемайте ВАЛИДОЛ (Validol), ако сте алергични към някоя от съставките на този медикамент.

Какви вещества съдържат сублингвалните таблетки ВАЛИДОЛ (Validol)?

Всяка една таблетка съдържа по 0,06 гр. ментил валерат, което е активното вещество в този медикамент. Като помощни вещества в него се съдържат още калциев стеарат – 0,005 гр, както и захароза (захар) – 1,158 гр.

Какви нежелани реакции могат да се получат при предозиране с ВАЛИДОЛ (Validol)?

Предозирането с това лекарство, както и продължителното му използване, могат да предизвикат сълзене, замаяност, гадене. Обикновено отшумяват сами без специална намеса. При проявата на други нежелани симптоми потърсете консултация с лекар.

Предупреждение! Страдащите от хипотония трябва да приемат ВАЛИДОЛ (Validol) с повишено внимание, а също така и лицата, които приемат и други вазоактивни лекарства. Смущения могат да се получат и при лица, страдащи от вродена непоносимост към фруктозата, от захарозно изомалтазен дефицит – или глюкозен – галактозен синдром на малабсорбция.

ВАЛИДОЛ (Validol) НЕ се прилага за лечение на деца под 12 години. Няма клинично изследвания за въздействието на това лекарство върху бременни и кърмещи жени.

Дозировка: 1 таблетка се поставя под езика и се държи там докато се разтвори напълно. Препоръчителната дозировка при необходимост може да достигне до 3-4 таблетки на ден.

Ефектът се усеща до първите 5 минути след поставянето на таблетката под езика. Ако това не се случи или пък не се постига желаното облекчение, това е сигнал, че трябва да потърсите съвет от лекар.

Съхранение: Пазете това лекарство от овлажняване. Съхранявайте го в оригиналната му опаковка при температура под 25 градуса по Целзий, далече от достъпа на деца.

Притежател на разрешението за употреба: ФАРМАК – БЪЛГАРИЯ ООД.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *