Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето защо кърпичките за премахване на грим могат да бъдат опасни!

Експертите не препоръчват ежедневната употреба на кърпичките за премахване на грим

кърпичките за премахване на грим
Кърпичките за премахване на грим са най-простият и лесен начин за почистването на лицето от дневното замърсяване. Експертите обаче предупреждават, че тези, които ги използват редовно, трябва да мислят два пъти, преди да използват сапун или мицеларна вода като заместител.

Както се оказа, кърпичките за премахване на грим рядко се справят с тяхната задача на сто процента.

Най-често те просто замазват грима на лицето, смесвайки го с бактериите и всичко останало, което се натрупва върху кожата през деня.

В крайна сметка, вместо да са полезни, кърпичките само ще навредят. Например, може да предизвикат дразнене, да провокират появата на акне и дори да причинят преждевременно стареене.

Специалистите посочват три основни проблема, които причиняват тези средства

Не почистват напълно

Джоанна Варгас, дерматолог-естетис, която се грижи за здравето и красотата на кожата на доста известни актриси, от ранга на Ева Мендес, е убедена, че кърпичките за премахване на грим не отстраняват грима и всичко останало на 100%. В интервю за Daily Mail тя посъветва дамите да ползват кърпичките за премахване на грим само в спешни случаи, и тогава когато е нужна бърза реакция. Например, по време на почивка или след горещ ден в офис без климатик.

„Трябва да се разбере принципа на действие на тези кърпички: в действителност те просто помагат да размажем още по-добре натрупания себум и мъртви епидермални люспи.

Въпреки това, без добавяне на вода, те просто преместват мръсотията от едно място на друго. Да, нещо ще остане върху самата кърпичка (резултатът, който виждаме, след като ги използваме), но е трудно можем да наречем това почистване на 100%.“

Освен това, според Джоана Варгас, кърпичките за премахване на грим оставят лек филм върху кожата, под формата на остатъци от химически състав, които могат да причинят дразнене и да предизвикат алергични реакции.

Дехидратират кожата

Според козметологa Данута Миело, от Rescue Spa в Лондон, кърпичките често причиняват дисбаланс и дехидратация на кожата.

На първо място, тъй като повечето от тези продукти са изобилно напоени с много спирт (да, на опаковката пише че няма, но всъщност има).

При постоянна употреба на такива продукти, кожата започва да реагира на „изсушаването“, като произвежда още повече мазнини.

За хората с мазна кожа това може да е голям проблем. Опитвайки се да се отърват от мазната кожа, те я омазняват допълнително – без дори и да подозират!

„И кожата, както и стомаха, се нуждае понякога от добри бактерии – казва Миело – добри бактерии, като пробиотиците. Такива има много върху нашата кожа. Те ще се справят по-добре с почистването на едно ниво, което никоя кърпичка не може да достигне. Когато кожата се почиства с тези кърпички, се получава едно размесване на почистващи детергенти, себум, микроби и какво ли още не…“

Кожата старее по-бързо

И накрая, кърпичките за премахване на грим могат да разрушат защитния слой на кожата. Именно той предпазва от замърсяване от едната страна, и загуба на влага, от друга.

Одри Матни, управляващ директор на BeautyFix Medspa, също така припомня, че съставките, които предизвикват уж приятното усещане за хидратиране на кожата, не са нищо повече от евтини и не особено полезни средства, като пропиленгликол – химикал, който има съмнителни овлажняващи свойства.

Това може да доведе до процеси, които водят до ранно стареене на кожата и хиперпигментация. В допълнение към факта, че такива съставки не осигуряват дълбоко прочистване на кожата, онези които ги ползват, си лягат с остатъците от мръсотия по лицето. И това е още един плюс в полза на възпалението.

Как да използвате правилно кърпичките за почистване на грим?

Първо, те не трябва да се превърнат в рутинен навик – трябва да се използват само в спешни случаи.

На второ място, такива кърпички могат да се считат за добра възможност за премахване на червило, но не и да се ползват като основен лосион. С тях грим не се маха, а се размазва.

На трето място – избършете лицето си с кърпичките от центъра към краищата, и в никакъв случай с кръгови движения.

Четвърто – след употреба на кърпичките лицето обезателно трябва да се избърсва с тоник за отстраняване на остатъците от козметиката.

Източник: dailymail.co.uk

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *