ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Солен скраб оздравява кожата при чернодробни заболявания и екзема

Източната медицина често се използва масаж със солен скраб. Отстранявайки мъртвите клетки, ексфолиацията помага не само за омекотяване на кожата


Редовното използване на солен скраб дава възможност на най-големия човешки орган – кожата, да „диша“. Освен това, тази процедура помага да абсорбират по-лесно лечебните вещества. Морската сол е най-добрият и естествен ексфолиращ агент.

За да направите солен пилинг на цялото тяло, смесете половин чаша морска сол, 10 капки ароматни масла, като лавандула, розмарин или иланг-иланг, и добавете колкото се може повече качествен зехтин или бадемово масло, за се образува хомогенна маса (паста). Бадемовото масло и зехтина са базови (основни) масла.

4 начина да използвате сол за здравето и красотата на тялото

Можете да използвате всякаква сол, дори обичайната, която е за готвене (фина). Най-добре е да търсите соли от Мъртво море, тъй като те съдържат голямо количество полезни минерали.

Обтриването на тялото със сол е древна процедура, която помага при много и различни заболявания. С помощта на солта ще успеете да се отървете от неприятните сърбежи, които предизвикват някои чернодробни заболявания.

Характерно за повечето болести на черния дроб е, че те протичат безсимптомно. Когато работата на този важен орган е затруднена, заради заболявания като стеатоза например, един от първите признаци, че нещо не е наред, е състоянието на кожата. Затруднената прочистваща функция на черния дроб кара организма да изхвърля токсините и други отпадни вещества през кожата. Тогава се появяват червени петна и пъпки на места, на които не би трябвало да ги има – краката, гърба и ръцете. Кожата става грапава, понякога болезнена на допир и много често се появява неприятен, почти непоносим сърбеж. За да се справите с този неприятен симптом използвайте солен скраб за почистване, освежаване на кожата, както и за предотвратяване на сърбежа.

Ексфолиант за тяло

Нанесете сол на влажна кожа, започвайки от краката и постепенно се изкачвайте нагоре, докато стигнете областта на ключиците. Тази операция спомага за стимулиране на кръвообращението. Не докосвайте шията и деколтето – дори най-фината сол може да предизвика дразнене на деликатната кожа. Но не забравяйте да изтъркате гърдите (с изключение на зърната) и подмишниците.

Достатъчно е да използвате този солен скраб веднъж седмично. Участъците, в които кожата е по-плътна, като коленете, лактите, краката, могат да се обработват по-често. След процедурата за почистване на кожата, вземете подхранваща вана или просто обикновен контрастен душ. През лятото трябва да използвате соления скраб по-внимателно. Въпреки че солта има омекотяващ ефект, тя може да раздразни областите, увредени от слънцето или при бръснене. След прилагането на скраба е по-добре да предпазите кожата от слънчева светлина като нанесете подходящо слънцезащитно средство или подхранващ лосион за тяло.

Пилинг на ръце

Вземете сол, по-добре не много едра морска сол, добавете масло от гроздови семки и разбъркайте добре. Сместа може да съхранявате в хладилник, така че може да подготвите предварително по-голямо количество за няколко процедури. Тази смес се втрива ръцете до зачервяване и изтръпване. Освен че кожата ще стане мека и нежна, соленият пилинг има добър ефект върху растежа и укрепването на ноктите.

За шията

Пригответе зехтин, сол, прясно мляко и гореща вода. Загрейте зехтина до достигането на приятна за кожата температура и го втрийте с леки масажни движения обилно в областта на шията. След това поръсете със сол дланта и с кръгови движения от ключицата до брадичката, разтривайте врата до леко зачервяване.

Удачно е да нанесете горещ компрес: накиснете памучна кърпа в мляко, наполовина разредено с гореща вода и я сложете в областта на шията. Дръжте компреса докато престанете да усещате топлината. Накрая изплакнете с хладка вода. Шията поема добре маслото, много по-добре от лицето и ръцете, така че на практика няма да има никакви остатъци от зехтина. Процедурата трябва да се повтори след две седмици и да се прави преди лягане.

Грижа за петите

Вземете един лимон, разрежете го наполовина, изсипете по-едра морска сол вътре и разтривайте петите. След това трябва да изплакнете краката и да ги намажете обилно с мазен крем за крака. Можете да завършите, като направите компрес с найлон на петите си за през нощта. Процедурата се прави всеки ден, до постигане на гладки и меки пети.

Източник: Massage.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *