Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо 50-годишните трябва да се откажат напълно от хляба?

Консумацията на зърнени храни е основа за съществуването на цели нации. Но по някакъв начин бързо забравихме, че в миналото всички зърнени култури са били използвани по начин различен от този, по който ги ползваме сега

хляба
Ограничете хляба, ако ви е мил живота!

В овеса липсват основни соли. Пшеницата не съдържа натрий и калций. При ориза има недостиг на калций, затова винаги е препоръчително използването му при солни отлагания за прочистване на натрупаните соли. Няма достатъчно натрий и хлор в ориза (които също са полезни за организма). При всички тези зърна има липса на йод. Това е от съществено значение, особено когато зърнените храни се използват постоянно, както и от хора, при които стареенето вече е факт. Те могат да причинят на тялото катастрофални последици: базедова болест, отклонение в поведението и умствено изоставане, аномалии в хромозомите и развитие на рак.

Овесената каша и хлябът от бяло брашно са „пречистени до смърт“

Редовната консумация на някои зърна много бързо увеличава киселинността (струва си да се използва това свойство, но разумно от хората с ниска киселинност). Още по-лошо за човек в средата на своя жизнен път е яденето на овесена каша с мляко и захар. Това е една от най-вредните комбинации, която някога е попадала в устата на човека. Но с нея днес ние храним децата, даваме овесена каша с мляко и захар и на възрастните хора, които се възстановяват от едно или друго заболяване.

Царевичните зърна, приготвени под налягане и при висока температура, нямат практически никаква хранителна стойност.

Пшеницата е най-киселинообразуващата зърнена култура.

Оризът е за предпочитане от всички зърнени храни, но е по-добре да бъде кафяв.

Зърната от пшеница в етап на млечно-восъчна зрялост са отличен алкален продукт, а узрелите, както вече стана дума са киселинен продукт. Следователно, покълналата пшеница представлява по-добра храна от сухите, до крайност преработени зърна.

Зърнени храни със сметана, прясно или кисело мляко и захар – честа закуска при много семейства. Това е ужасна киселинна смес, която води до различни заболявания.

И така, защо хората, които са навършили 50 години, трябва да се откажат от хляба?

Пшеницата, от която се прави хляба днес, е силно обработена

Някои практически насоки от Анатолий Маловичко – известен руски натуропат, автор на книги, статии и редовен участник в предаванията, посветени на здравето, които се излъчват по руската телевизия.

Не злоупотребявайте с житните растения под формата на хляб. Те трябва да са малка част от диетата. И никога не яжте зърнени храни с месо – това е най-голямата грешка. По-добре е да ги използвате като цели, непреработени или покълнали.

Анатолий Маловичко

Зърненото нишесте се абсорбира в рамките на 2 часа, нишестето от картофите – за 10 минути.

Изключете всички зърнени храни от храненето на бебетата и възрастните хора. До двегодишна възраст на детето не трябва да се дава нишесте, тестени изделия като палачинки, мекици и други, както и хляб.

„Консумацията на хляб е една от големите проклятия на съвременния живот.“ – д-р Шелтън, създател на теорията за Природна хигиена.

Хляб, приготвен от зърнени култури, предимно „пречистени до смърт“, съдържащ сол, сода, мая и редица други добавки, подложени на високотемпературна обработка и след това консумиран ежедневно 3-4 пъти дневно, в големи количества, и освен това-в безразборна комбинация (сандвичи, кифлички) и с други нишестени продукти – хлябът, който масово се продава днес, стана един от основните източници на редица болести, сред които диабет, високо кръвно, сърдечни болести, болести на храносмилателната и отделителната система.

Така нареченото „обогатяване” на бялото брашно, което (според етикетите) е винаги от „най-висок клас” създава фалшиво усещане за безопасност при хората. Никога не е имало по-голяма измама! В резултат на процеса на „обогатяване” към брашното се добавят оскъдни количества синтетични „витамини”, „подобрители”, които не могат да компенсират това, което е извлечено от зърното при почистването и преработването му в брашно. Това е чисто търговско изобретение за печалба.

Не всички зърна са здравословни

Ако не всички, то тогава много заболявания на стомашно-чревния тракт са причинени от хляб , който рядко се усвоява добре, често образува кисела среда и дава изобилие от газове

Използваните термофилни хранителни дрожди разрушават различни бактерии в червата, които произвеждат витамини от група В.

Хлябът трябва да се дъвчи внимателно и дълго време, за да може да се смеси добре със слюнката, тъй като храносмилането започва в устата. Никога не трябва да ядете хляб с месо, яйца, сирене. Той перфектно се съчетава със сурови и варени зеленчуци и растително масло.

Днес науката е определила приблизителна времева рамка и количество консумация на хляб и брашно.

Потреблението на продукти от бяло рафинирано брашно трябва да бъде сведено до минимум на всяка възраст – без изключение. Особено за деца и възрастни хора! Младите хора до 30 години могат да използват хляб за неопределено време, ако работят тежък физически труд. До 45 години – ограничено; 45-50 години – много малко, 2-3 филийки на ден; а след 50 години – една малка филийка на ден или премахване на хляба като цяло.

Кълновете са за предпочитане пред хляба

Хлябът се заменя успешно с ядки. Да живеят ядките!

Индустриалният бял хляб и продуктите от бяло брашно (сладкарски изделия, тестени изделия, юфка, фиде) се обработват по химичен път и се избелват, оцветяват, обогатяват, почистват, омекотяват, консервират и ароматизирани, за да са удобни за продължително съхранение. И всичко това – с помощта на добавки от синтетични химически съставки, които са много вредни за здравето. Това е дехидратиран, концентриран, опустошен продукт. Продукт, лишен от ​​живот. Това е реквизит, но не и храна.

Като цяло, хлябът винаги трябва да се суши или леко да се препича без масло. Така нишестето, които винаги използваме в излишък, преминават в леки монозахари, които винаги ни липсват.

Откъс от книгата на Анатолий Маловичко „СТОП на болестите! Излекувайте ставите и храносмилателните органи“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *