Начало / Лековити места / Тайнствена икона в Лопушанския манастир цери 340 болести


Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца! 10% отстъпка!

Тайнствена икона в Лопушанския манастир цери 340 болести

Иконата на света Богородица, открита миналата година в Лопушанския манастир цери болни и помага на хора в беда

Лопушанския манастир Това разказват хората, които живеят в село Георги Дамяново, Северозападна България. Селото се намира в близост до Лопушанския манастир и местните често посещават светата обител.

Иконата е открита в помещение към манастира от монаси, които живеят там. Тя е сложена на централно място в параклиса Свети Йоан Предтеча. Много болни миряни и бездетни семейства са се докоснали до светинята с надеждата да бъдат излекувани и светата майка да им дари детенце.

Хората разказват, че още щом била поставена в манастира иконата сякаш станала по-светла и чиста, а образът на Света Богородица се озарил. Малко след като вярващите започнали да се докосват до нея и да я целуват, те изпитали облекчение и мир в душите.

Интересното е, че иконата е открита в съня на софиянка, която никога не е ходила в Лопушанския манастир. Пророческият сън на християнката показал къде е скрита иконата – зазидана в стената на стая, описана съвсем точно от жената. Игуменът я изслушал и накарал монасите да проверят дали е така. Според самия игумен именно каменното покривало запазило иконата от вредните влияния на въздуха.

Оттогава чудодейната икона е помогнала на много хора. Според вярващи целебната сила на иконата на Света Богородица се крие в невероятно красивия сребърен обков, който има. Обковът е на 340 години, според реставратори, а поне половината от тези 340 години иконата е била затворена в стената. Самият факт, че обковът е толкова стар означава според вярващи, че тази икона може да помогне поне при 340 заболявания.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*