Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои части на тялото пропускаме да измием добре по време на къпане?

Дори ако закъснявате сутрин, има някои важни части на тялото, които не бива да пропускате да измиете обстойно.

части на тялото, които пропускаме при къпане

 

Пандемията накара вскики да бъдем по-взискателни относно личната си хигиена, тъй като това е едно от нещата, от които зависи безопасността ни. Непредвидената ситуация ни подтикна да си мием ръцете много по-често, да носим маска и да обръщаме повече внимание на хигиената.

Но, въпреки че си мием ръцете по-често и правим всичко по силите си, за да се защитим от вируса, все пак сме склонни да забравяме накои части на тялото,  на които трябва да наблягаме по време на къпане.

По-надолу ще ви запознаем с 5 важни части на тялото, които най-вероятно не се сещате да измивате добре, а трябва.

 

По време на къпане, измивайте добре следните области:

 

  1. Зад ушите

В тази област се намират мастните жлези, които отделят себум (мастен секрет). Този секрет е идеално скриивалище за бактерии и мръсотия. Ето защо е наистина важно да почиствате зоната зад ушите си. Обикновено обаче сме склонни да забравим за този участък или го почистваме, само докато си мием косата.

За почивстване на тази зона, е най-добре да се използва кърпа, потопена в топла вода. Разтриването с кърпа гарантира отстраняването на бактериите и мръсотията.

 

  1. Пъпа

Пъпът често е най-пренебрегваната част от тялото, когато става въпрос за измиване. Ако не се почиства редовно, това води до големи натрупвания на мръсотия и растеж на бактерии. Място като пъпа, което е тъмно и влажно, е идеална среда за бактериите.

Тези микроорганиизми могат да доведат до неприятна миризма и инфекции. Ето защо е важно да подсушавате пъпа си с кърпа, след къпане  и да го почиствате с памучен тампон.

 

  1. Под ноктите на ръцете

Може да си миете ръцете по 10 пъти на ден, но е важно да го правите правилно, за да има ефект. Под ноктите е идеален развъдник за бактерии, които могат да доведат и до диария.

При миене на ръцете, винаги измивайте и областта под ноктите със сапун.

 

  1. Езика

За повечето от нас устната хигиена е ограничена само до измиване на зъбите и венците. Важно е обаче да се почивства и езика. Хората обикновено смятат, че използването на вода за уста е достатъчно, но това не е вярно.

Нашият език има много неравности, където бактериите могат лесно да се скрият и по този начин създават не само лош дъх, но и кариеси. Затова почиствайте езика си всеки ден с помощта на стъргалка за език.

 

  1. Между пръстите на краката

Друга част от тялото, която обикновено се пренебрегва, е областта между пръстите на краката. Непочистването между пръстите на краката може да доведе до натрупване на мръсотия и бактерии, което води до неприятна миризма.

Затова редовно измивайте зоната между пръстите на краката, след което подсушавайте добре с кърпа, за да не се задържа влага там.

 

Защо е важно да измивате добре тези части на тялото?

 

Обръщайки повече внимане на тези зони ще си гарантирате по-добра хигиена. По този начин ще се предпазите от неловки ситуации, свързани с неприятни миризми и ще се предпзаите от кариеси и бактериални инфекции.

В пандемичната обстановка е особено важно да обръщате повече внимание на миенето на ръцете, включително и под ноктите, за да се предпазите от заразяване с коронавирус.

Източник: https://www.herzindagi.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *