Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на подути глезени и колене с билки

Подутите стави на коленете и глезените най-често са резултат от събиране на течност.

Медицинското лечение включва диуретици като спиронолактон (Aldactone) и фуроземид (Lasix). В същото време има билки, които могат да помогнат на организма да отделя повече течности, с което да се намали подуването на ставите.

Глухарче

Въпреки че повечето хора го смятат за плевел, глухарчето е било използвано от билкари много векове. Всички части на растението се използват – листата, цветовете и корените. Коренът, обаче, има най-голям диуретичен ефект. Билкарите използват корен от глухарче за лечение на бъбречни заболявания, оток и подагра и за подобряване на функцията на черния дроб и жлъчния мехур.

Рецепта: 1 чаена лъжичка сушен и надробен корен се кипва в 250 мл. вода вечерта и се пие на другия ден на три пъти.

Обикновена коприва

Копривата е друга лекарствена билка, която се счита за плевел. Тя е естествен диуретик и се използва за лечение на ставни и мускулни болки, артрит и подагра.  Изследователите са открили, че екстракти от коприва са имали значителни антивъзпалителни ефекти. Те препоръчват билката да се разглежда като алтернативно лечение на ревматизъм и възпалителни ставни болки. Тъй като копривата е силен диуретик, тя не трябва да се приема с други лекарства диуретици.

Рецепта: 2 супени лъжици сушени листа се варят 5 минути в 250 мл вода. След като изстине се прецежда и се пие на два пъти.

Хвощ

Хвощът е тревисто растение, което вирее по насипи, влажни места, ниви и ливади като плевел. Той е бил използван в древния Рим за лекуване на рани, спиране на кървене и лечение на бъбречни проблеми. Естествен диуретик и богат на силиций – минерал, необходим за здравето на костите. Поради тази причина понякога се препоръчва за остеопороза. Едно изследване, публикувано в списание „Фармакологични изследвания“, САЩ през 2004 г. показва, че екстрактът от хвощ намалява възпалението и отока при лабораторни мишки и повишава тяхната толерантност към болката. Не трябва да се приема с други диуретици.

Рецепта: 2 супени лъжици дрога се варят в 500 мл. вода 10 мин. След като изстине се прецежда и се пие на глътки през целия ден.

Плодове от хвойна

Традиционно плодовете от хвойна се използват за маринати и кисело зеле. Те са естествено антисептично и диуретично средство. Билкарите днес използват растението като билков лек за хроничен артрит, подагра, невралгии и ревматизъм.

Рецепта: 10 грама плодчета се заливат с 250 мл. вряща вода. Пие се на два пъти, след като изстине.

 

 

Защо не трябва да носите неудобни обувки?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *