Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

8 природни средства срещу гастрит!

Възпалението на лигавицата на стомаха (гастрит) обикновено може да се лекува в домашни условия чрез използване на природни средства.

Това заболяване се лекува чрез намаляване на стомашната киселина.

  1. Вземете 1 чаена лъжичка семена от Ажгон (Trachyspermum ammi) и ги сдъвчете. Тази билка е била използвана в продължение на векове за лечение и  успокояване на лошо храносмилане, газове и други симптоми на гастрит. Семената приличат на тези от кимион, но са по-малки. Имат аромат и вкус като на мащерка.
  2. Смесете в блендер 1 чаена лъжичка настърган пресен джинджифил и един картоф. Изцеденият сок пийте 30 минути преди хранене, за да помогнете на стомаха си да се успокои. Този сок ще облекчи симптомите на гастрит, които се появяват след храна.
  3. В крехко лозово листо увийте 1 ч.л. семена от копър и 1 скилидка чесън. Сдъвкайте добре преди да ги глътнете. Това средство незабавно ще облекчи киселините от стомаха и се приема след хранене.
  4. Пийте кокосово мляко. Освен че е много полезно, то облекчава симптомите от гастрит за по-дълго време.
  5. Избягвайте храните, които причиняват гастрит – черен пипер, люти чушки, газирани напитки, кисели краставички, кафе, алкохол и всякакви пържени храни.
  6. Направете си компот от смокини и пийте. Варенето става за около 10 минути без захар.
  7. Затопляйте корема си два пъти на ден с горещ компрес, например с бутилка топла вода, 2 часа след хранене.
  8. Практикувайте диета разделно хранене. Това е най-безвредната диета, която ви позволява да се храните разнообразно и да не се лишавате от никакви храни. Единственото условие е да не смесвате храни от различни групи, които са описани в условието на диетата.

При симптоми на гастрит след всяко хранене трябва да вземете мерки за по-сериозно лечение. Можете да включите хранителни добавки, които се предлагат на пазара специално за гастрит и проблеми със стомаха.

 

Разделното хранене – най-безвредната диета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *