БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Единственият продукт, който убива вируси, гъбички и бактерии – природен антибиотик, който няма аналог!

Академик Борис Болтов дава ценни съвети и рецепти за ползването на един доказано силен природен антибиотик – прополис!

прополис

При смесване на храносмилателни ензими от пчели и смолисти вещества от растителен произход се образува лепило с уникална формула – прополис. Пчелите използват прополис за защитата и дезинфекция на кошера и медената пита, а човекът – за лечение.

Въпреки факта, че прополис съществува още от началото на времето, съвременната медицина все още продължава да разкрива повече и повече от неговите лечебни свойства. За да използвате този продукт може да приложите най-различни начини: течност чрез добавяне на мляко (супер смес за лечение на кашлица) или под формата на тинктура за вътрешно и външно приложение.

Борис Болтов
Академик Борис Болтов

Академик Борис Болтов е руски учен. Той има публикувани много научните трудове в областта на химията и биологията. Популярен е в Русия и по света със системата за здравословно хранене, която има за цел да даде нов живот на клетките. Академик Болтов има подчертан интерес към някои природни продукти, като прополиса. И неговият интерес съвсем не е случаен.

При вътрешен прием тинктурата от прополис повишава имунитета, намалява възпалението, действа като антиоксидант. Спектърът на активност, когато се прилага локално, е доста по-широк: дезинфекцира и лекува рани, регенерира кожата, има обезболяващо свойство и убива гъбичките.

Лекарите предписват това природно лекарство при най-различни състояния и заболявания: за лечение на ангина, фарингит, синузит, отит, трахеит, бронхит, пневмония. Прополис се ползва за премахване на вирусни инфекции (грип, херпес), за всички зъбни патологии. В гинекологията се ползва при ерозия на шийката на матката и дори за лечение на стомашни заболявания.

Препоръчително е да си купувате тинктура от прополис от аптеката. Не е толкова скъпа, а количеството стига за достатъчно дълго време.

КАК ДА СЕ ПРИЛАГА ТИНКТУРАТА ОТ ПРОПОЛИС?

1. При фарингит и тонзилит се прави гаргара с тинктура, разредена във физиологичен разтвор в съотношение 1: 10.

2. Със същата концентрация се прави разтвор за изплакване на устата при проблеми със зъбите.

3. Когато има синузит се прави носна промивка с прополис в съотношение 1: 15.

4. При отит се напоява парче памук и се слага в ухото. Съотношението прополис вода е пак 1:15.

5. Като тонизиращо средство се взимат 15-20 капки тинктура, разтворени в една супена лъжица мляко или вода и се пие 30 минути преди хранене.

6. За лечение на стомашни разстройства 15-20 капки тинктура трябва да се разредят в 100 мл топла вода и да се пие 30 минути преди хранене.

7. Кожни лезии, афти, херпеси, гъбични инфекция на краката и ноктите, както и пърхот се лекуват като се ползва неразреден препарат с бинтове или чрез намазване.

Източник: domikmeda.ru

спрей с прополис
СПРЕЙ С ПРОПОЛИС за болно и възпалено гърло

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 7 до “Единственият продукт, който убива вируси, гъбички и бактерии – природен антибиотик, който няма аналог!

  1. Манол каза:

    От личен опит знам че прополисова тинктура от аптеката не става за нищо.Взимайте дирекно от човека който отглежда пчели

    • Нади каза:

      Прав сте ,в никакъв случай тинктура,народа стана безверник и заради пусти пари никога незнаеш какво са сложили в това шишенце,най доброто е директно от пчелар или прополиса на зърна .Така може да си сигурен че използваш прополис.Ето една много ефикасна рецепта за подсилване на организма ,за първи път я пробвах 2016 год и за първи път от много години насам преминах зимата без антибиотик. Така; 1кг.мед+сока от 1кг. лимони +200 гр. прополис. Изседете сока от лимоните и прибавете прополиса,оставете за 10 тина мин.да се разтопят зърната ,след това смесете с медъ.Приема се по 1 с. л. сутрин 30 мин. преди ядене

      • Маринчо каза:

        Нади, когато прополисът се стопи в лимоновия сок, го лицензирай, но виж, с пчелен прашец, може и да се случи.

      • Лилиа каза:

        Прополиса се разтваря само в спирт или силна ракия.Във водка,която е 40 градуса го чакам половин година.

  2. Мариана Стоянова каза:

    Та, за кого става дума в статията – за Борис БолОтов или друг човек, с име Борис Болтов, пак академик?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *