З

ЗИЛАР / ZILAR

ЗИЛАР е лекарствен продукт от групата бифосфонати – препоръчва се като средство за заздравяване на костната тъкан. Обикновено е част от профилактиката

Продължение »

ЗЕТРУМ / ZHETRUM

зетрум

Съдържа азитромицин дихидрат, захароза, манитол, безводен натриев карбонат, ксантанова гума, колоиден силициев диоксид, натрий, аромати Предназначение ЗЕТРУМ е макролиден антибиотик, азитромицин. Препоръчва се при различни инфекции и възпалителни процеси заради способността си да блокира растежа на патогенни микроорганизми. Най-често се ...

Продължение »

ЗИКАЛОР / ZYKALOR

зикалор

ЗИКАЛОР се препоръчва при смущаващи симптоми като виждане и чуване на несъществуващи явления и звуци, подозрителност, настоятелна защита на погрешни твърдения, отегчение, несвързан говор и странности в поведението.

Продължение »

ЗАРАНТА / ZARANTA

ЗАРАНТА е лекарствен продукт за регулиране биосинтеза на холестерола. Това е вид статин, с чиято помощ се редуцира синтезът на липопротеини с ниска плътност – т.н. “лош холестерол”.

Продължение »

ЗИРТЕК / ZIRTEC

зиртек

ЗИРТЕК е противоалергичен медикамент, подходящ за възрастни и деца над 6 години. Препоръчва се при сезонен и целогодишен алергичен ринит, както и при кожни реакции от алергичен тип – обрив, екзема, уртикария.

Продължение »

ЗИНЕРИТ / ZINERYT

ЗИНЕРИТ е композиция от антибиотик – еритромицин, и цинк. Антибиотикът потиска растежа на патогенни микроорганизми, които предизвикват кожни възпаления и появата на гнойни пъпки и акне. При локална външна употреба цинкът действа като антисептик и премахва същия тип образувания. Двата компонента заедно упражняват ефективно действие за лечението на акне в умерена до силна степен

Продължение »

ЗОДАК / ZODAC

ЗОДАК е противоалергичен лекарствен продукт. Прилага се при целогодишен алергичен ринит и хронична копривна треска. Съдейства за овладяване на симптоми като запушен нос, хрема, сълзене на очите, болезнени обриви.

Продължение »

ЗОПИКЛОН / ZOPICLON

ЗОПИКЛОН улеснява заспиването, неутрализира състояния на безпокойство и предпазва от конвулсии и мускулни напрежения. Препоръчва се при нарушения на съня от рода на трудно заспиване, събуждане през нощта или твърде ранно събуждане. Медикаментът е за краткотрайно лечение в рамките на не повече от месец.

Продължение »